Odprta Kuhinja

Pečen treviški radič

A+   A-
Krepka priloga po prijateljičinem receptu.



Priprava: 5 minut; čas peke: 20–25 minut.

Sestavine



  • 4 glavice treviškega radiča

  • 4 rezine kuhanega ali pečenega pršuta

  • 100 g edamca ali gavde

  • 2 žlici oljčnega olja za pekač


Priprava


1. Pekač rahlo namastimo z oljčnim oljem. Pečico vklopimo na 180 stopinj.

2. Glavice radiča očistimo, oplaknemo, ovijemo z rezino kuhanega pršuta in položimo v pekač.

3. Prilijemo nekaj žlic vode, da se bo radič najprej malo podušil, in pekač porinemo v segreto pečico za 10 minut.

4. Medtem naribamo sir.

5. Vzamemo pekač iz pečice, radič potresemo z naribanim sirom in pekač v pečico še za 10–15 minut, da se sir raztopi in hrustljavo zapeče.

6. Ponudimo s kruhom kot prilogo fileju postrvi. Zraven ponudimo zeleno solato z naribano črno redkvijo.
Različica: Poenostavljena različica je takšna, da radičke položimo v pekač, potresemo z rezinami ali kockami šunke ali salame in nazadnje še s sirom (siri), torej z ostanki, ko je treba pospraviti po hladilniku.

Nasvet: Večje radiče, takšne z več listi, prerežite po dolgem na dva ali tri dele. Tako jih boste lažje ovili v šunko.

Naredimo vnaprej: Lahko, vendar je jed najbolj okusna sveže pripravljena, s pravkar raztopljenim sirom ...

Poizkusite še: Prežganka

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 8.1.2020 ob 07:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: