Pečena jajca, ki nimajo konkurence, ko jih enkrat pripravite

Pravzaprav so to topli sendviči z jajci, ki jih naredimo takrat, ko nimamo časa za kosilo, ko si zaželimo obilnega zajtrka ali ko gostimo brunch.

Bogato nadevani sendviči so nam vsem zelo pri srcu. Sploh, če so topli in se ob ugrizu sir pregrešno razvleče. Tak je portugalski sendvič francesinha, ki obnori turiste, nam je pa še posebno pri srcu različica z jajcem v luknji, ki jo izdolbemo na zgornji rezini kruha in vse skupaj spečemo tako, da se rumenjak ob prerezu razlije in tako obogati celotno jed. Mi to pečeno različico zares obožujemo, prav tako vsi, ki so jed poskusili. Je ena tistih, ki vse zbrane za mizo preprosto osreči.

Sendvič z jajcem

Pečena jajca v luknji na sendviču

  • 8 kosov kruha
  • 4 jajca
  • vsaj 4 rezine sira
  • vsaj 4 rezine suhih mesnin
  • sol in poper po okusu zelenjava (npr. listi solate, čemaža, špinače …)

Priprava

1. Pekač obložimo s papirjem za peko, pečico prižgemo na 200 stopinj.

2. Kose kruha položimo na pekač in polovici rezin izrežemo kroge, da dobimo luknje, v katere nato damo ubita jajca. Pri izrezovanju si lahko pomagamo kar s kozarcem). Rezine brez lukenj obložimo s sirom.

3. Pekač postavimo v pečico za približno 7 do 8 minut. Priporočamo, da jajca pozorno opazujete, še posebno, če želite, da bo rumenjak ostal tekoč.

4. Ko beljaki zakrknejo, pekač vzamemo iz pečice. Na kose s stopljenim sirom dodamo zelenjavo in mesnine ter pokrijemo s kosi, v katerih so jajca.

Postrežemo še tople. Dober tek!

Priporočamo še: 12 idej za kosila z jajci, ki so nared v največ pol ure

Fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana