Odprta Kuhinja

Pečena jajčka na zelenjavi

Odpri galerijo
A+   A-
Zajtrk, s katerim pospravite hladilnik.


Sestavine za dve osebi


- 150 g cvetače
- češnjev paradižnik
- 4 listi blitve, peteršilj
- žlica sojine omake
- žlica lanenega semena
- sol, kokosovo maslo
- 1/2 l sladke smetane
- 2 žlici krušnih drobtin
- 2 jajci

Priprava


1. Cvetačo narežemo na majhne koščke, prav tako češnjev paradižnik. Blitvo drobno nasekljamo.

2. V ponvi na kokosovem maslu najprej prepražimo cvetačo, nato dodamo še paradižnik, blitvo, sojino omako in laneno seme. Pražimo še nekaj minut in postavimo na stran. Solimo po okusu.

3. V posodici zmešamo sladko smetano, nasekljan peteršilj in krušne drobtine.

4. V majhna pekača najprej naložimo praženo zelenjavo, jo pokapamo s smetanovim prelivom in čezenj ubijemo jajci. Pečemo na 180 stopinjah približno 10 minut, oziroma dokler jajci nista pečeni.
Priporočamo še: Bučkini polpeti s feto po receptu Donne Hay

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 30.7.2018 ob 13:07

Več iz te teme:

jajcazelenjava

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja