Pečena jajčka na zelenjavi

Zajtrk, s katerim pospravite hladilnik.

Sestavine za dve osebi

– 150 g cvetače
– češnjev paradižnik
– 4 listi blitve, peteršilj
– žlica sojine omake
– žlica lanenega semena
– sol, kokosovo maslo
– 1/2 l sladke smetane
– 2 žlici krušnih drobtin
– 2 jajci

Priprava

1. Cvetačo narežemo na majhne koščke, prav tako češnjev paradižnik. Blitvo drobno nasekljamo.

2. V ponvi na kokosovem maslu najprej prepražimo cvetačo, nato dodamo še paradižnik, blitvo, sojino omako in laneno seme. Pražimo še nekaj minut in postavimo na stran. Solimo po okusu.

3. V posodici zmešamo sladko smetano, nasekljan peteršilj in krušne drobtine.

4. V majhna pekača najprej naložimo praženo zelenjavo, jo pokapamo s smetanovim prelivom in čezenj ubijemo jajci. Pečemo na 180 stopinjah približno 10 minut, oziroma dokler jajci nista pečeni.

Priporočamo še: Bučkini polpeti s feto po receptu Donne Hay

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed