Pečena pesa s feto

V hladnih dneh se bodo prilegle vroče krepke juhe iz gomoljnic in korenovk, te lahko pripravimo tudi kot solato ali prilogo.

Počasi prehajamo na jesenske jedilnike, katerih odlična osnova so gomoljnice in korenovke. V hladnih dneh se najbolj priležejo v juhah in enolončnicah, lahko jih tudi pečemo ali dušimo. Rdečo peso običajno uživamo kuhano, navadno kot solato. Za spremembo jo specimo v pečici, okusna in najbolj zdrava je presna. V pečici lahko pripravimo korenje, črno in belo redkev, tudi krompir in repo. Okusna je popečena mešana jesenska zelenjava. Da obogatimo okus, ji dodamo mladi sir in svežo zelenjavo, na primer zeleno solato ali rukolo, lahko pa jo tudi malce bolj začinimo, na primer s česnom ali čilijem.

Sestavine (za 4 osebe)

– 6 gomoljev sveže rdeče pese
– 250 g feta sira
– sol, poper, oljčno olje
– šopek peteršilja
– 1 limona

Priprava

1. Rdečo peso olupimo, narežemo na kocke in stresemo v skledo. Solimo, popramo in pokapljamo z oljčnim oljem ter dobro premešamo. Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj stresemo začinjeno rdečo peso. Pečemo na 200 stopinjah približno 15 minut. Feta sir narežemo na kocke, peteršilj drobno nasekljamo. Rdečo peso naložimo na krožnike, potresemo s feta sirom in peteršiljem. Prelijemo z oljčnim oljem in limonovim sokom. Postrežemo s popečenim kruhom.

Preberite še: Zmagovita vrnitev svinjske masti

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed