Pehtranove lunice: nova oblačila te sladice iz našega otroštva

Odpri galerijo
A+ A-
Kdo se ne spomni rumovih lunic, ki so nam jih mame pekle v jesensko-zimskem času. Poglejte, kako lahko to čudovito mehko in preprosto sladico preoblečemo za pomladne užitke.
Sestavine
- 250 g moke
- 200 g sladkorja
- 250 g masla sobne temperature
- 6 jajc
- žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 6 vejic pehtrana
Preliv
- 400 g sladkorja v prahu
- 5 žlic limonovega soka
- 5 žlic vroče vode
- dodatno: užitni cvetovi
Priprava
- Pečico vključimo na 200 stopinj. Pekač (kar ta, ki je priložen pečici) obložimo s papirjem za peko.
- Jajca, sladkor, moko, pecilni prašek s soljo in maslo damo v skledo in miksamo približno 10 minut.
- Nasekljan pehtran ročno vmešamo v testo.
- Biskvit vlijemo na pekač pečemo 15 minut.
- Naredimo preliv: zmešamo sladkor, limonov sok in vodo.
- Še topel biskvit prelijemo s sladkornim prelivom in pustimo, da se ohladi.
- S kozarcem (ali modelom za krofe) oblikujemo lunice in jih okrasimo z jedilnimi cvetlicami.

Prelep posladek za pomladno-poletne piknike (Foto: Sonja Ravbar)
Priporočamo še: Klasike z Yasko: Tres leches (po domače trileče), najbolj sočna sladica na svetu
Datum Objave: 2.5.2025 ob 07:05