Perfektna česnova pogača

Surovega česna marsikdo ne mara, a če ga sesekljanega dodajamo jedem med kuhanjem ali pečenjem, izgubi ostrino.

V Kanadi, kjer si lastijo nadvse okusno jed, ki spominja na pico, ji pravijo garlic fingers oziroma česnovi prsti. Jed namreč narežejo na majhne, za dober prst velike koščke in ponudijo kot samostojni prigrizek, lahko pa tudi kot zamenjavo za kruh k juham ali omakam. Priprava je nadvse enostavna, še bolj kot pica, saj potrebujemo manj sestavin. Česnov kruh lahko ponudimo topel ali mrzel, zraven se dobro podajo pikantne omake, z njim lahko nadomestimo celo kupljeno slano pecivo. Testo lahko razvaljamo na bolj ali manj debelo, kakor nam ustreza.

Sestavine (za 4 osebe)

– 2 skodelici moke
– 6–7 večjih strokov česna 
– 0,5 zavitka kvasa
– sol
– 1 žlica masla 
– 1 skodelica naribane mocarele
– 2–3 žlice naribanega parmezana
– 1 šopek peteršilja
– 0,5 skodelice tople vode 

Priprava

1. Česen olupimo in zmeljemo v blenderju. Kvas raztopimo v vodi, solimo, dodamo polovico česna, zmešamo in dodamo moki. Zgnetemo v gladko testo.

2. Pustimo stati pol ure. Razvaljamo in namestimo v pomaščen pekač. V skodelici raztopimo maslo in primešamo preostali česen in drobno nasekljani peteršilj. Enakomerno porazdelimo po testu. Potresemo z mocarelo in parmezanom in pri 200 stopinjah pečemo deset minut.

Preberite še: Kako s preprostim poskusom preverite, ali je med pravi

Fotografija: Getty Images

 

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana