Odprta Kuhinja

Pet načinov, kako postreči piščanca za hitro kosilo

Odpri galerijo
A+   A-
Kako pa ga vi največkrat pripravite?



Piščanec je eno od živil, ki se najpogosteje znajdejo na domačem meniju, saj je preprost za pripravo, vsebuje veliko za telo nujno potrebnih beljakovin, poleg vsega pa je lahko še izjemno okusen.

Piščanca lahko naredimo na sto načinov, a zaradi naglice in potrebe po hitrem kosilu na to velikokrat pozabimo. Danes vas na to spominjamo s petimi preprostimi idejami, na katere lahko s piščančjimi prsmi pripravite ekspresno, a odlično kosilo.

Piščančji žepki


Nadevan piščanec ponavadi pride na vrsto ob nedeljah in praznikih, ko imamo veliko časa. A za polnjena prsa ne boste potrebovali več kot 20 minut. Prsa vzdolžno prerežite, vanje pa nadevajte mešanico mlade špinače in sira. Začinite z muškatnim oreščkom in specite na ponvi.

ni podpisa
ni podpisa


Pesto piščanec iz pečice


Ni boljšega, kot vse zložiti v pečico in počakati, da je pripravljeno. Po pekaču razporedite piščančja prsa, premažite s pestom ter prekrijte z narezanim paradižnikom. Vmes se bo odlično podal tudi kakšen kos prekajene šunke. Potresite z mocarelo in postavite v pečico.

ni podpisa
ni podpisa


Iz ponve


To, da pri kuhanju umažemo samo eno ponev, ima svoj čar, kajne? Pripravite piščanca v ponvi. Najprej popražite čebulo, nato pa dodajte narezano zelenjavo in (v medu in sojini omaki marinirane) piščančje prsi. Solite in popoprajte, nato pa prekrijte s pokrovko in dušite pri nizkem ognju. Pokapljajte z limono in aromatičen zdrav obrok je pripravljen.

ni podpisa
ni podpisa


Piščančji čolnički


Potrebujete le krompir, špinačo in sir, najbolj okusno bo s cheddarjem. Prerežite krompirje na polovice, jih začinite in položite v pečico. Ko so pečeni, jih izdolbite, vsebino krompirja pa zmešajte s sesekljano špinačo, piščancem in sirom. Dobro premešajte ter nadev naložite v krompirjeve čolničke. Postavite v pečico in specite.

ni podpisa
ni podpisa


Taquitosi


Ker res želimo, da je hitro, bomo malce pogoljufali in kupili že narejeno listnato ali vlečeno testo, ga narezali na kvadratke ter nanje položili kose piščanca. Vse skupaj zavijemo in prepičimo z zobotrebcem in postavimo v pečico. Med tem pripravimo paradižnikovo salso ali guakamole. Ko so taquitosi pečeni, jih postrežemo k omakam. Otroci jih obožujejo.

ni podpisa
ni podpisa

Priporočamo še: Kako naredimo aperol spritz

Fotografije: Thinkstock

Datum Objave: 12.8.2018 ob 08:08

Več iz te teme:

kosilopiščanechitro kosiloideje za kosilo

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.