Odprta Kuhinja

Pijača tega poletja: navdušite svoje goste z rose aperolom

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Dnevi so vse daljši in večeri toplejši. Ravno prav, da v družbi prijateljev spijemo kozarec pijače rose aperol, ki jo obožuje tudi igralka Drew Berrymore.Ob poletnih večerih je seveda najbolj prijetno popiti kozarec osvežilne pijače, ki nas navduši z lahkotnim okusom, svežino in seveda tudi vizualno podobo. Že veste, kaj imamo v mislih? No, zgornjemu opisu vsekakor nadvse ustreza kakšno lahkotno belo vino ali še bolje rose. Rožnato vino je že samo po sebi nadvse osvežilno, če ima nekaj mehurčkov, torej je peneče, pa le še bolj navduši.

Poletje tako lahko osvežite z buteljko dobrega roseja, mi pa predlagamo, da pokusite tudi kakšno njegovo mešanico. Hit tega poletja je miks z aperolom, ki pijači doda nekaj moči in grenčine. Slednjo bomo seveda omilili še z osvežilnimi citrusi, pomarančo ali rožnato grenivko.

Kot so zapisali v modni reviji Vogue, je nad rosejem in njegovimi mešanicami še posebno navdušena tudi igralka Drew Berrymore, ki, kot lahko opazite v spodnjem videu, rožnato pijačo naravnost obožuje. Igralka se namreč ukvarja tudi z vinogradništvom, tako da ji gre pri vinski izbiri gotovo zaupati.

https://www.youtube.com/watch?v=1oYAHIMPQSE

In kako pripravimo aperolov rose?


Recept za ta osvežilni in vizualno nadvse privlačen koktajl je povsem preprost. Potrebujemo aperol in steklenico penečega se roseja. Običajen aperol namreč vsebuje prosecco, mi pa ga bomo nadomestili z rožnato različico penine. Za še bogatejši okus bodo dodali kanček pasjonkinega soka, ki pa ga po želji lahko zamenjate tudi s katero drugo sadno pijačo. Potrebovali bomo še nekaj žličk sladkorja, sok limete in, seveda, grenivko.

Sestavine  • 180 ml ohlajenega pasjonkinega soka

  • 60 ml aperola

  • 60 ml soka limete

  • 4 čajne žličke sladkorja

  • 750 ml rose penine

  • nekaj rezin rožnate grenivke za dekoracijo


Priprava


1. Najprej v vrču ali shakerju zmešamo pasjonkin sok, aperol, limetin sok in sladkor. Mešamo, dokler se sladkor ne raztopi, nato dodamo še ohlajen rose.

2. Pijačo postrežemo v mrzlih kozarcih, ki jih prej napolnimo z ledom. Okrasimo z rezinami grenivke in uživamo.
Preberite še: Biskvit na žlice: puhasta rulada z jogurtom

Fotografija: Roxiller/Getty Images
Datum Objave: 29.6.2020 ob 08:06

Več iz te teme:

koktajlRoseaperolaperol rose

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.