Odprta Kuhinja

Piščančja nabodala z zelenjavo iz voka

Odpri galerijo
A+   A-
Piščanec, nataknjen na lesene palčke, je zelo priročen, da ga porabimo tudi kako drugače. Ni se nam treba ukvarjati z rezanjem mesa, to pa je pogosto že marinirano.

Sestavine

 

 

 

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 mlade čebule
  • 2 stroka česna
  • 1/3 pora
  • 500 g piščančjih ražnjičev
  • 100 g šampinjonov
  • 1/2 glave cvetače
  • 6 zelenih špargljev
  • 1/2 glave brokolija
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • začimbe: sol, poper, mleta rdeča paprika, kari

Priprava


1. Vso zelenjavo operemo in očistimo. Meso snamemo z nabodal.

2. Mlado čebulo in šparglje narežemo na kose, dolge 3 cm. Por narežemo na kolobarje, česen na tanke lističe. Večje šampinjone lahko razpolovimo ali narežemo na četrtinke.

3. Brokoli in cvetačo razdelimo na cvetove.

4. Rumeno in rdečo papriko narežemo na kocke velikosti 2 x 2 cm.

5. V voku ali podobni posodi na močnem ognju na olju zelo na hitro prepražimo mlado čebulo in por. Dodamo česen in nato piščanca. Prepražimo toliko, da dobi meso lepo barvo in hrustljavo skorjico, približno 10 minut. Primešamo šampinjone in pražimo še 5 minut.

6. Dodamo šparglje, brokoli in cvetačo. Spet pražimo. Nazadnje primešamo rumeno in rdečo papriko. Zelenjava mora ostati hrustljava.

7. Začinimo in pomešamo.

8. Jed postrežemo samostojno s svežo lepinjo – ki smo vas jo naučili peči v prejšnji številki.

 

 

 
Priporočamo še: Najboljša bližnjica do mesnih kroglic v paradižnikovi omaki


Recept sta testirali Neli Selan in Lee Sterle iz Centra kulinarike in turizma Kult 316.
Fotografija: Sonja Ravbar

 

Datum Objave: 12.5.2021 ob 06:05

Več iz te teme:

piščanechitro in preprostokosilopiščančja nabodala

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.