Piščančje perutničke s paradižnikom

Odpri galerijo
A+ A-
Na Komorih in otočju Mayotte jim rečejo »mbawa ya tomati«.
Za štiri.
Sestavine
- 1 kg piščančjih perutničk
- 1 čebula
- žlička dimljene paprike
- žlička mlete kumine
- 0,5 žličke morske soli
- 2 žlici olja
-0,5 žličke sveže mletega črnega popra
- pločevinka paradižnikovih koščkov (400 g)
- žlička paradižnikovega koncentrata
- ščep sladkorja v prahu
Priprava
1. Na srednje močnem ognju segrejemo večjo ponev. Potem vanjo vlijemo olje (v Indijskem oceanu uporabijo olje zemeljskega oreščka), dodamo nasekljano čebulo in mleto papriko. Dobro mešamo kakih pet minut, da se čebula zmehča in postane rdečkasta.
2. Dodamo piščančje perutničke, solimo, popramo in popršimo z mleto kumino. Pražimo kake tri minute, perutničke pa obračamo, da se z vseh strani lepo rjavkasto popečejo in oprimejo aromatičnih začimb.
3. V ponev dodamo še koščke paradižnikov, paradižnikov koncentrat, sladkor in 250 ml hladne vode – dobro pomešamo. Zavremo, potem pa zmanjšamo temperaturo in pustimo, da rahlo vre 45 minut. Posode ne pokrijemo s pokrovko. Ko je piščanec kuhan, se bo tudi omaka zgostila in perutničkam dala bogat paradižnikov okus.
4. Postrežemo lahko tako, da dodamo kuhan riž basmati in okrasimo z rezinami mlade čebule. Lahko pa se slastnih paradižnikovih perutničk kar pogumno lotimo z rokami.
Recept: Selina Periampillai
Fotografija: Yuki Sugiura/Bloomsbury
Preberite tudi: FOTO: Preprost recept za izvrstno rižoto s škampi
Datum Objave: 10.7.2019 ob 07:07