Odprta Kuhinja

Piščančji file z zelenjavo

Odpri galerijo
A+   A-
Pia: »No prav, da pač ne bo vedno ocvrt.«


Sestavine


- 400 g piščančjega fileja
- 1 žlička paprike v prahu
- 2 stroka česna
- sol
- ščepec mletih gorčičnih semen
- 3 korenje
- 1 manjša glavica zelja
- 100 ml oljčnega olja
- 3 žlice kisa

Priprava


1. Česen olupimo in stremo. Dodamo mu olje, sol, mleto papriko in mleta gorčična semena. S to mešanico dobro
premažemo piščančji file in postavimo v hladilnik za eno uro, da se marinira.

2. Zelje naribamo, solimo in postavimo na stran. Korenček olupimo in narežemo na julienne.

3. V ponvi dobro razbelimo olje in opečemo piščančji file. Med pečenjem do konca pripravimo zeljnato solato, dodamo mu še olje in kis, po želji pa tudi kakšno zrno fižola. Narezan korenček samo na rahlo pokapamo z oljčnim oljem in vodo, da ostane sočen. Na krožnik serviramo korenček in na rezine narezan piščančji file.

Namig: Poleg postrežemo tudi krompirjeve hrustljavčke in zeljnato solato.


Besedilo: Saša drobnič Škerjanec
Naslovna fotografija: Jagababa.si

Poskusite še: Špageti po Piino


 
Datum Objave: 3.8.2017 ob 16:08

Več iz te teme:

piščaneczelenjavahitropreprostomali gurmaniotrocikuhanje z otrokizrezek

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja