Piščanec v smetanovi omaki s paradižnikom
Odpri galerijo
A+ A-
Priljubljeno kosilo z dodatkom poletne svežine, ki jo nosi paradižnik. Dober tek, vam želimo!
Sestavine za 4 osebe
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti
- žlica oljčnega olja
- žlica masla, sol, poper
- žlička mletega suhega česna
- 1 strok svežega česna
- 2 večja paradižnika
- 1 čebula
- 1 dl sladke smetane
- žlica mletega parmezana
- zelišča
Priprava
1. Piščančje prsi narežemo na večje kose, začinimo s soljo, poprom in suhim česnom.
2. V ponvi segrejemo maslo in oljčno olje ter na njem popečemo piščanca, približno šest minut na vsaki strani.
3. Pečenega piščanca prestavimo na krožnik in pokrijemo z alu folijo.
4. V isti ponvi prepražimo nasekljano čebulo, ko porumeni, ji dodamo nasekljan česen, ko ta zadiši, še na drobne kose narezan paradižnik, smetano, parmezan in zelišča.
5. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in v ponev vrnemo piščanca, pokrijemo in kuhamo slabih deset minut.
6. Postrežemo s krompirjevim pirejem ali prilogo po želji.
Priporočamo še: Ta jajčna juha z bučko bo odslej naša številka ena
Fotografija: Bartosz Luczak/Getty Images
Datum Objave: 30.7.2020 ob 08:07