Odprta Kuhinja

Poceni sendvič s tiktoka, ki bo postal vaša najljubša večerja

nicoletaionescu/Getty Images
Odpri galerijo

Odličen jesenski sendvič, ki ga boste s seboj odnesli tudi v zimsko obdobje.Priznamo, na Odprti kuhinji pri vsem kuhanju in peki včasih pozabimo na najbolj preproste stvari. Ena izmed njih je gotovo sendvič, za katerega se nam navadno zdi, da zanj ne potrebujemo posebnega recepta ali napotkov za pripravo. A ko smo opazili, kakšna obsesija je okoli sendvičev nedavno nastala na družbenih omrežjih, smo si rekli, da z vami delimo recept za enega, ki je zares smešno preprost, hkrati pa se sami najverjetneje ne bi spomnili nanj.

Pripravljen je iz sestavin, ki jih imate gotovo doma na zalogi. V času draginje pa naj še dodamo, da gre za izjemno ugodno rešitev obroka, bodisi sta to zajtrk ali večerja. Ta sendvič ima tudi eno posebnost. V njem nastopa čebula v glavni vlogi. Navadno jo uporabljamo za bogatenje okusov poleg mesa, tokrat pa bo slednjega kar nadomestila. A verjemite, ne boste ga pogrešali.

Za sendvič bomo potrebovali dve rezini kruha. Če ste ga spekli sami, toliko bolje. Pripravimo še glavico česna, eno belo ter eno rdečo čebulo, majonezo, gorčico, sveža zelišča (po možnosti timijan), limono, maslo in oljčno olje. Nato pa se lotimo dela.Kot si lahko ogledate v zgornjem videu, najprej glavici česna odrežemo peclje, potresemo s svežimi zelišči, pokapljamo z oljčnim oljem ter vse skupaj zavijemo v kos aluminijaste folije. V videu sicer ne izdajo podrobnosti peke česna, a mi priporočamo, da ga v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, pečete približno 10 minut, dokler se ne zmehča.

Medtem lahko na ponvi, ki smo jo pokapljali z oljem in dodali kanček masla, karameliziramo na kolute narezano čebulo. Ko je česen nared, ga iztisnemo v skodelico, dodamo žlico majoneze, žlico gorčice, limonov sok in sveže natrgana zelišča. Premešamo. V ponvi, kjer smo pekli čebulo, popečemo rezini kruha, ju premažemo s česnovo omako, obložimo s karamelizirano čebulo in pokrijemo. Solimo in popramo po okusu, sumimo pa, da bi bilo odlično, če v sendvič dodamo še na oko pečeno jajce.

In še manjši nasvet. Ker verjamemo, da se vam ne ljubi peči česna za vsako rezino kruha posebej, priporočamo, da omako naredite kar vnaprej. V hladilniku bo počakala do enega tedna.
Preberite še: Nataša Đurić: Pekovska zvezda v Ljubljani

Fotografija: nicoletaionescu/Getty Images
Datum Objave: 14.10.2022 ob 07:10

Več iz te teme:

čebulačesensendvič

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja