Odprta Kuhinja

Pohančki, ki so stokrat boljši od običajnih

Foto: bhofack2/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav vedno pravimo, da je klasika najboljša, včasih pristanemo tudi na izboljšave. In tale poleten predlog res toplo priporočamo.

Ocvrtega piščanca v vsakem gospodinjstvu imenujejo malce drugače. Prav tako se ga za vsakim štedilnikom pripravi malo po svoje. Gospodinjstva imajo svoje skrivne recepte in nekateri pravijo, da je skrivnost v temperaturi olja, spet drugi v panado dodajajo mlete orehe ali parmezan. Skratka, še tako neposreden recept, kjer meso povaljamo v moki, ga odenemo v stepeno jajce in drobtine, lahko zapeljemo čisto po svoje. In to bomo naredili tudi danes. 

»Dunajčka«, »pohančka«, ali kako drugače mu že pravite, bomo postavili v središče krožnika in ga z dodatnimi sestavinami še nekoliko obogatili. Toliko, da na mizi sploh ne bo potrebe po prilogi. 

Če poznate italijansko parmigiano, ki so jo Američani vzeli za svojo in namesto jajčevca pod paradižnik in sir spanirali kar piščanca (recept za piščančjo parmigiano najdete TUKAJ), vam bo tudi tole poletno cvrtje zagotovo všeč. 

Sestavine

  • 110 g medu
  • 1 žlica pekoče omake
  • 3/4 čajne žličke čilijevih kosmičev
  • 500 g piščančjih prsi
  • 2 žlički paprike
  • 1 žlička soli
  • pol žličke čebule v prahu
  • pol žličke česna v prahu
  • pol žličke origana
  • pol žličke popra
  • 1/4 žličke kajenskega popra
  • 35 g moke
  • 2 jajci
  • 65 g panko drobtin
  • rastlinsko olje
  • 200 g nadrobljenega sira feta

Priprava

  1. V posodici zmešamo med, pekočo omako, čilijeve kosmiče in vse skupaj segrejemo v mikrovalovni pečici za približno 20 sekund. To lahko storimo tudi v majhni kozici. Premešamo in pustimo na pultu, da se ohladi. 
  2. Piščančje prsi narežemo na 4 enake fileje. V posodici zmešamo začimbe. Na pultu razporedimo tri krožnike. V enem zmešamo polovico začimb ter jim primešamo moko. V drugem zmešamo jajca, v tretjem pa panko drobtine. Piščančje fileje v enakem zaporedju pomočimo v posamezen krožnik ter jih ocvremo v segretem olju, na vsaki strani jih cvremo 3 do 4 minute. 
  3. Ko so zrezki ocvrti, jih odcedimo na rešetkah ali si pomagamo s papirnatimi brisačkami. Po vrhu nato položimo feta sir in vse skupaj za nekaj minut položimo v pečico na funkcijo žar. Ko se sir stopi, ga prelijemo s čilijevo medeno polivko in postrežemo. 

 

Datum Objave: 2.8.2024 ob 07:08

Več iz te teme:

hitro in preprostokosilofeta sir

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.