Poletna omleta z bučkami

Odpri galerijo
A+ A-
Ste že naveličani juhe in ocvrtkov iz bučk? Tukaj je še ena odlična ideja, kako jih porabiti.
Čas priprave: 30 minut, čas peke: 20 minut, preprosta priprava
Sestavine za štiri
- 2 bučki
- 8 jajc
- 150 ml smetane z vsaj 30 odstotki maščobe
- sol, poper, muškatni orešček
- 2 veliki žlici oljčnega olja
- strok česna
- 150 g kozjega sira
Priprava
1. Segrejte pečico na 200 stopinj.
2. Bučke operite, očistite in narežite na tanke rezine.
3. Stepite jajca in smetano ter dodajte sol, poper in muškatni orešček.
4. V ponvi segrejte olje in na njem popecite rezine bučk, večkrat jih obrnite. Dodajte nasekljan česen.
5. Dolijte jajca s smetano, enakomerno porazdelite po ponvi in počakajte, da se zgosti.
6. Kozji sir narežite na tanke rezine. Položite jih na omleto in pecite v vroči pečici približno 10 minut, da se omleta obarva zlato rjavo.
7. Narežite na kose in postrezite.
Priporočamo še: Trije načini, kako iz presežka bučk pripraviti raznovrstne rezance
Recept in fotografija: Guliver/Stockfood
Datum Objave: 26.7.2018 ob 08:07