Odprta Kuhinja

Poletna omleta z bučkami

Courgette and goat's cheese frittata
Odpri galerijo
A+   A-
Ste že naveličani juhe in ocvrtkov iz bučk? Tukaj je še ena odlična ideja, kako jih porabiti.



Čas priprave: 30 minut, čas peke: 20 minut, preprosta priprava

Sestavine za štiri


- 2 bučki
- 8 jajc
- 150 ml smetane z vsaj 30 odstotki maščobe
- sol, poper, muškatni orešček
- 2 veliki žlici oljčnega olja
- strok česna
- 150 g kozjega sira

Priprava


1. Segrejte pečico na 200 stopinj.

2. Bučke operite, očistite in narežite na tanke rezine.

3. Stepite jajca in smetano ter dodajte sol, poper in muškatni orešček.

4. V ponvi segrejte olje in na njem popecite rezine bučk, večkrat jih obrnite. Dodajte nasekljan česen.

5. Dolijte jajca s smetano, enakomerno porazdelite po ponvi in počakajte, da se zgosti.

6. Kozji sir narežite na tanke rezine. Položite jih na omleto in pecite v vroči pečici približno 10 minut, da se omleta obarva zlato rjavo.

7. Narežite na kose in postrezite.
Priporočamo še: Trije načini, kako iz presežka bučk pripraviti raznovrstne rezance

Recept in fotografija: Guliver/Stockfood
Datum Objave: 26.7.2018 ob 08:07

Več iz te teme:

brezmesne jedibučkeomleta

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja