Poletni kaneloni, zaradi katerih boste pozabili na klasične
Tokrat kanelonov ne bomo pripravljali iz palačink, temveč nadev zavili kar v bučke. V teh dneh jih je na vrtovih še vedno v presežkih, zato bomo zalogo porabili za odlične poletne zvitke, ki so energijsko tudi nekoliko lažji od klasičnih kanelonov. Vsekakor pa jih bomo bogato nadevali in odeli v plašček iz drobtin.
Pri nadevu se sicer lahko ravnamo po svojem okusu, sir in kuhan pršut pa bosta zagotovo prava izbira. Lahko dodamo tudi sušene paradižnike, mocarelo ali kakšno drugo polnilo. Bučke bomo z lupilcem za krompir nastrgali na dolge trakove, ki jih bomo nato zložili enega zraven drugega ter vse skupaj zvili v nekakšne rulade.
Nadaljevanje pa je jasno. Rulade pomočimo v jajce in drobtine, nato pa ocvremo v ponvi, še raje pa kar spečemo v pečici in se tako izognemo večjim količinam maščobe. Naj še omenimo, da bo takšna jed uspela tudi iz jajčevcev, ki pa jih lahko narežemo na nekoliko bolj debele kose, izognemo pa se cvrtju v ponvi, saj bodo popili več olja kot bučke in bo jed zato precej bolj mastna.
Sestavine
- 1 bučka
- 2 rezini kuhanega pršuta
- 4 rezine mocarele
- 1 jajce
- 30 g krušnih drobtin
Priprava
- Bučke operemo in jih z lupilcem za krompir nastrgamo na dolge trakove. Po tri položimo enega ob drugega, tako da se robovi prekrivajo. Nato jih obložimo s kuhanim pršutom in sirom ter postopek še enkrat ponovimo, torej obložimo še z enim slojem bučk, pršuta in sira.
- Vse skupaj nato zvijemo v kanelon in ga povaljamo v stepenem jajcu ter po drobtinah.
- Kanelone položimo na pekač, ki ga prej obložimo s papirjem za peko. Pečemo v pečici pri 200 stopinjah Celzija približno 20 minut, dokler skorjica ni zlato rjave barve.
- Postrežemo kot prigrizek ali kosilo ob prilogi različnih vrst solat, na primer krompirjeve ali grške.