Polnjeni jajčevci

Jajčevce napolnimo z lastno sredico, ki ji dodamo poljubno zelenjavo pa tudi sir in gobe.

Spomladi in poleti imamo obilo možnosti za pripravo zelenjavnih jedi v pečici. Poleti je prevroče, da bi kuhinjo greli še s pečico, zato se jedi iz te najejmo že na pomlad. Polnjena zelenjava so priljubljene lahke spomladanske in poletne jedi. Podobno pripravimo jajčevce ali buče, papriko ali paradižnik. Polnjeno zelenjavo lahko ponudimo kot prilogo, da bi bila še bolj nasitna, v nadev dodamo malo riža ali prosene oziroma druge kaše. Jajčevci so za polnjenje še posebno primerni, saj so dovolj veliki, da lahko že iz enega pripravimo pošten obrok. Postrežemo še tople, zraven pomudimo skledo sveže solate. Polnjeni jajčevci so tudi odlična priloga k mesu z žara.

Sestavine

– 4 jajčevci
– 4 paradižniki
– 250 g svežih šampinjonov
– 200 g mocarele
– 50 g parmezana
– lonček smetane za kuhanje
– 4 stroki česna
– šopek peteršilja
– sol, poper, oljčno olje
– curry

Priprava

1. Jajčevce prerežemo po dolgem na polovico in jih izdolbemo. Vsebino narežemo na majhne koščke. Paradižnik, šampinjone in mocarelo prav tako narežemo na drobne koščke in premešamo z narezanim jajčevci.

2. Dodamo strt česen, sol, poper in curry ter prelijemo s smetano za kuhanje. Še enkrat dobro premešamo in z zmesjo napolnimo polovice jajčevcev, ki smo jih poprej solili in poškropili z oljčnim oljem.

3. Pečemo dobre pol ure pri temperaturi 200 stopinj. Malo pred koncem potresemo z naribanim parmezanom in sesekljanim peteršiljem.

Poizkusite še: Kremna spomladanska juha s čemažem

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana