Pomarančna presna tortica
Odpri galerijo
A+ A-
Recept najdete tudi v knjigi Kruharije in Cukrnije, ki bo izšla ob 70-letnici BIC Ljubljana.
Sestavine
Podlaga
- 200 g mandljev
- 100 g datljev, izkoščičenih
- 5 g presnega kakava
Posip
- 20 g mletih mandljev
- pomarančna krema
- 300 ml soka bio pomaranč
- naribana lupinica 4 bio pomaranč
- 300 g indijskih oreščkov
- 45 g agavovega sirupa
- 113 g kokosovega olja
Kakavova krema
- 60 g datljev, izkoščičenih
- 50 g presnega kakava, 50 g vode
- 25 g kokosovega olja
Priprava
1. Mandlje, datlje in indijske oreščke čez noč ločeno namočimo. Naslednji dan jih dobro odcedimo in speremo.
2. Za podlago v pokončnem mešalniku zmeljemo mandlje, nato postopoma dodajamo datlje in kakav ter meljemo, dokler ne nastane fino zmleta zmes oziroma dokler se ne sprimejo v kepo.
3. Obroč za torto s premerom 22 cm postavimo na servirni krožnik. Po njem posujemo mlete mandlje, nato v obroč stresemo zmleto zmes. Enakomerno jo razporedimo in dobro poravnamo.
4. Za pomarančno kremo naribamo pomarančno lupinico in iz pomaranč iztisnemo sok.
5. V pokončnem mešalniku zmeljemo indijske oreščke in primešamo pomarančni sok, pomarančno lupinico, agavov sirup in kokosovo olje. Meljemo toliko časa, da nastane kremasta zmes. Odvzamemo 4 žlice in jih prihranimo za okrasitev.
6. Preostalo pomarančno kremo vlijemo na podlago na tortnem obroču. Postavimo v hladilnik vsaj za pol ure oziroma dokler se pomarančna krema ne strdi.
7. Za kakavovo kremo zmeljemo datlje v stoječem mešalniku v fino zmleto pasto, dodamo kakav, vodo in kokosovo olje.
8. Gotovo zmes enakomerno razmažemo po pomarančni kremi in poljubno okrasimo s prihranjeno pomarančno kremo.
9. Pomarančno presno torto damo v hladilnik, da se vse plasti strdijo.
Poizkusite še: Cheesecake pita s karemiliziranimi figami
Datum Objave: 18.10.2017 ob 10:10