Ponev z mlado špinačo in čičeriko
A+ A-
Ponev, polna zdravja!
Sestavine
- 100 g čičerike
- šopek mlade špinače (ali nežne blitve)
- šopek mlade čebule
- suh paradižnik
- sol in poper
- olje
- kruh za toast
Priprava
1. Čičeriko namočimo čez noč, speremo na cedilu in skuhamo brez soli. Kuha se vsaj 40 minut ali 15 v loncu na visok pritisk. Odcedimo.
2. Špinačo očistimo, prihranimo nekaj lističev za dekoracijo, ostalo narežemo na široke trakove.
3. V ponvi na olju popražimo nasekljano čebulo, dodamo špinačo, in ko oveni, še čičeriko. Solimo, vmešamo nasekljan suh paradižnik in pustimo nekaj minut, da se okusi povežejo. Tik preden postrežemo, v ponev vmešamo prihranjene lističe špinače, nameljemo svež poper in popečemo toast za zraven.
Opomba: Če kuhamo čičeriko v malo vode, lahko ohlajeno želatinasto tekočino uporabimo kot nadomestilo za stepen sneg iz beljakov (v veganskih receptih je pogosto navedena kot aqua faba).
Poizkusite še: Kruh iz štirih barv
Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 2.4.2018 ob 08:04