Odprta Kuhinja

Ponev z mlado špinačo in čičeriko

A+   A-
Ponev, polna zdravja!


Sestavine


- 100 g čičerike
- šopek mlade špinače (ali nežne blitve)
- šopek mlade čebule
- suh paradižnik
- sol in poper
- olje
- kruh za toast

Priprava


1. Čičeriko namočimo čez noč, speremo na cedilu in skuhamo brez soli. Kuha se vsaj 40 minut ali 15 v loncu na visok pritisk. Odcedimo.

2. Špinačo očistimo, prihranimo nekaj lističev za dekoracijo, ostalo narežemo na široke trakove.

3. V ponvi na olju popražimo nasekljano čebulo, dodamo špinačo, in ko oveni, še čičeriko. Solimo, vmešamo nasekljan suh paradižnik in pustimo nekaj minut, da se okusi povežejo. Tik preden postrežemo, v ponev vmešamo prihranjene lističe špinače, nameljemo svež poper in popečemo toast za zraven.
Opomba: Če kuhamo čičeriko v malo vode, lahko ohlajeno želatinasto tekočino uporabimo kot nadomestilo za stepen sneg iz beljakov (v veganskih receptih je pogosto navedena kot aqua faba).

Poizkusite še: Kruh iz štirih barv

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 2.4.2018 ob 08:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj