Popečen lososov kotlet
Odpri galerijo
A+ A-
Nikar ga ne pecite predolgo.
Sestavine
- 3–4 kotleti lososa
- 3 stroki česna ali 3 stebla mladega česna
- sol
- 4 žlice oljčnega olja
Priprava
1. Lososov kotlet natremo s česnom, premažemo z oljčnim oljem.
2. Kotlet na žaru ali v ponvi pečemo 4 minute na eni strani, nato ga obrnemo in 4 minute pečemo še po drugi strani. Pečenega preložimo na krožnik in solimo po okusu.
3. Zraven opečemo še bučke in ponudimo ob kuhanih njokih in veliki skledi solate z redkvicami.
Različica: Če ne dobite kotleta, izberite file lososa, ki ga specite na podoben način. Potrebujete približno 500-gramski file.
Nasvet: Losos je mastna riba, bogata z omega-3 maščobnimi kislinami, ki so za zdravje koristne, zato se vidne plasti maščobe na ribi nikar ne branimo. Naj bo le srednje pečen.
Naredimo vnaprej: Raje ne. Lahko pa ga vnaprej marinirate v hladilniku (oljčno olje, ščep izbranih začimb – bo še slastnejši).
Preverite še: Kako pravilno shraniti sveža zelišča, da bodo zdržala čim dlje
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 3.6.2019 ob 10:06