Odprta Kuhinja

Posebni buhtlji, ki so videti kot iz francoske pekarne, navdušujejo množice (recept)

Foto: Youtube/ Einfache Rezepte
Odpri galerijo
A+   A-
Obožujemo buhtlje, zato so nas ti prav posebno oblikovani sladki grižljaji še toliko bolj premamili.


Buhtlji so odličen zajtrk ali prigrizek, ki se ga prav nihče ne brani. Ne moremo se upreti tem toplim, z marmelado polnjenim kruhkom, ki so eden najbolj priljubljenih jesenskih posladkov. Tokrat nismo pekli v uredništvu, smo pa našli izjemno privlačen recept na YouTube strani Einfache Rezepte, ki ga moramo podeliti z vami: ta krušna dobrota je privlačna že na oko, prav tako pa jo odlikuje odličen okus. Testo bomo po vzoru spodnjega videa, ki je navdušil že skoraj tri milijone spletnih uporabnikov, oblikovali v nekakšne vetrnice oziroma cvetove. Napolnili pa jih bomo s poljubno domačo marmelado, ki jo imate v teh dneh zagotovo na zalogi. Smo vas prepričali?

Buhtlji vetrnice



  • 20 g kvasa

  • 100 ml mlačnega mleka

  • 100 ml mlačne vode

  • ščepec soli

  • 1 beljak

  • 80 ml olja

  • 2 žlici sladkorja

  • 500 g moke

  • marmelada

  • sladkor v prahu


Za premaz

  • 1 rumenjak

  • 1 žlica mleka



Priprava


1. Kvas najprej prelijemo z mlačnim mlekom in mlačno vodo. Dodamo dve žlici sladkorja in premešamo. Vmešamo še 500 gramov moke in ščepec soli, dodamo beljak in 80 mililitrov olja. Gnetemo s kuhinjskim robotom, z nastavkom za kvašeno testo, dokler zmes ni popolnoma gladka.

2. Testo pokrijemo s folijo in pustimo vzhajati 30 minut v toplem prostoru. Ko se pojavijo mehurčki, pomokamo podlago in testo rahlo pregnetemo ter razrežemo na 10 manjših kosov.

3. Koščke testa razvaljamo in razrežemo na trikotnike kot pico. Nato zložimo enega na drugega in jih z leseno paličico po sredini pritisnemo proti podlagi, da dobimo os. Nato vse skupaj primemo in zavrtimo okoli osi, da nastane oblika rože oziroma vetrnice.

4. Postavimo jih na pekač, ki ga prej obložimo s papirjem za peko. Nato v posamezno vetrnico s prstom naredimo luknjo in jo napolnimo z marmelado. V skodelici zmešamo rumenjak in žlico mleka ter buhtlje premažemo.

5. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180 stopinj Celzija, 25 minut. Pečene buhtlje po želji potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Preberite še: Kako naredimo sirnico (VIDEO)

Fotografija: Youtube/Einfache Rezepte
Datum Objave: 15.10.2022 ob 07:10

Več iz te teme:

marmeladakruhkibuhtlji

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.