Potica mame Majde

Za model premera 21 cm.

Sestavine

Testo
– 500 g bele moke
– 250 ml mlačnega mleka
– 50 g masla, 2 rumenjaka
– 50 g sladkorja, ščepec soli
– pol kocke svežega kvasa
– 30 ml ruma, limonina lupinica
Nadev
– 250 g mletih orehov
– 150 g sladkorja
– 75 g masla, celo jajce
– sneg 2 beljakov (ki sta ostala od testa)
– 50 ml ruma, limonina lupinica

Priprava

1. V mlačno mleko damo žličko sladkorja in pol kocke kvasa. Počakamo 5–10 minut, da se naredi kvasec.

2. Medtem lahko v večjo skledo nasujemo moko in naredimo vdolbinico, v katero dodamo rumenjaka, maslo, sladkor in ščepec soli.

3. Nato na sredino vlijemo še kvasni nastavek. Vse skupaj pregnetemo, lahko ročno ali z mešalnikom z nastavki za gnetenje testa. Testo, oblikovano v kroglo, damo za 5–6 ur v hladilnik.

4. Ko se testo hladi, pripravimo nadev: vse sestavine zmešamo v gladko zmes. Beljakov sneg vmešamo nazadnje.

5. Testo razvaljamo in premažemo z nadevom.

6. Zvijemo in damo v model. Pečemo pri 180 stopinjah 50 minut.

Namig: Vmes preverimo stanje v pečici in potico pokrijemo z alufolijo, da ne počrni.

Recept: Majda Berčič
Fotografija: Polona Bartol

Preberite še: Potica, ki vedno uspe

 

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.