Odprta Kuhinja

Potratna potica: TOP 3 recepti, ki nikoli ne razočarajo

Pehtranova potratna potica (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Poigrali smo se in eno najbolj priljubljenih potic med slovenskimi pekaricami odeli v različne okuse. Tukaj pa je tudi klasika Štefke Kop.

Prihaja čas praznikov in ni lepšega kot z domačimi dobrotami obložena miza. Potratna potica je že na pogled ena najbolj impresivnih sladic; z lepim videzom ter čudovito kombinacijo okusnih plasti sodi med kulinarične mojstrovine in si zato zasluži naziv kraljica med poticami! Priporočamo pehtranovo različico, ki je naša posebnost in bo v gurmanski užitek. Sestavljena je iz dveh različnih skutnih nadevov s pehtranom, ki sta obdana s sočnim biskvitom ter zavita v tanko plast kvašenega testa.

image_alt
Pehtranova potratna potica (VIDEO)

Marsikdo – si upamo zapisati večina? – sledi receptu Štefke Kop z Lovrenca na Pohorju. Najbrž tudi zato, ker je opremljen z videovodnikom po postopku.

image_alt
Potratna potica – recept, ki je obnorel splet (VIDEO)

Pa še različica z lešniki in pomarančo. Čeprav smo jo mi prvič pekli okoli božiča, zaradi svežine pomaranč in sočnosti, ki jo premore, še kako tekne tudi ob veliki noči. Nekoliko poenostavljen recept in za manjši pekač, kot ga običajno uporabimo za to velikanko.

image_alt
Malo drugačna potratna potica, ki nas je obsedla

Datum Objave: 20.3.2024 ob 05:03

Več iz te teme:

sladicevelika nočslovenska kuhinjapotratna potica

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.