Pozabite rafaelo, tukaj so jagodne kroglice s kokosom

Sladica brez peke, ob kateri najprej pomislimo na rafaelo kroglice, a v novi preobleki. Lahko pa bi jo poimenovali tudi kar pomladni ježki.

Jagodne kroglice bomo delali pri odprtem oknu, skozi katero nam bo topel veter nosil sladke vonjave pomladi. Preden pa se lotite tega slastnega užitka, imejte v mislih, da je jagod veliko sort in so tudi različnega okusa, pa različno količino vode vsebujejo, zato: če so zelo sočne, prilagodite količino mletih piškotov ali v samo maso dodajte še mleti kokos.

Sestavine

  • 250 g jagod
  • 250 g mletih piškotov (uporabili smo plazmo, lahko katere koli brez nadeva)
  • 40 g masla (naj bo zmehčano)
  • 170 g kondenziranega mleka (1 tuba)
  • mleti kokos

Po želji

  • 1,5 žličke jagodne arome
  • jedilna rdeča barva

Priprava

1. Jagodam odstranimo peclje, jih operemo in s paličnim mešalnikom dobro zmeljemo.

2. Dodamo vse druge sestavine razen kokosa in premešamo, da se sprimejo, nato za uro postavimo v hladilnik, da se prepojijo še okusi.

3. Na krožniku si pripravimo mleti kokos.

4. Vzamemo maso iz hladilnika, jo z žličko zajemamo in odložimo na kokos, valjamo in oblikujemo kroglico.

5. Ko porabimo vso maso, postavimo kroglice v hladilnik vsaj za pol ure, preden jih ponudimo.

Preberite tudi: 7 idej, kako jedi popestriti s čemažem
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana