Pražen piščanec z brokolijem in porom

Hitro narejena priloga vas bo popolnoma presenetila s svojim bogatim okusom. Postrezite ob rižu ali rezancih.

Recept priporoča spletna urednica Mateja Delakorda: »Je bil že čas, da skuham kaj, kar ni zgolj zelenjavno. V zamrzovalniku sem našla piščančje prsi s kostjo in iz njih naredila kar dve jedi. Meso se je znašlo v prilogi, ki spominja na tako imenovani stir fry, cenjen po tem, da ohrani hranilno vrednost sestavin, saj tehnika narekuje hitro praženje na zelo visoki temperaturi. Kost pa je romala v jušno osnovo za naslednji dan. K sreči imam zamrznjene veliko zelenjave, tako da sta vedno pri roki tudi por in brokoli, običajna osumljenca v tovrstnih receptih. Ta je seveda prilagojen razmeram v moji shrambi in ne vsebuje nekaj tipičnih sestavin, kot so ingver, sezamovo olje in riževo žganje.«

Sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • 1 por
  • 250 g brokolija
  • oljčno olje
  • 1 dl vode
  • marinada: 15 ml sojine omake, žlička sladkorja, 2 stroka česna, žlička koruznega škroba, 3 žlice oljčnega olja, poper po okusu

Priprava

1. Piščančje prsi narežemo na dvocentimetrske kose.

2. Pripravimo marinado: v posodi zmešamo sojino omako, poper, sladkor, stisnjen česen, koruzni škrob in olje. Dodamo piščanca in dobro premešamo. Počakamo pol ure.

3. Ponev segrejemo in prilijemo oljčno olje. Por in brokoli sotiramo 2 minuti, nato ju prestavimo na krožnik.

4. V ponev kanemo še malce olja in dodamo piščanca. Pražimo ga le nekaj minut, da se lepo zlato zapeče, a ostane sočen. Prilijemo vodo in še malce pokuhamo, da postane omakica svilnata. Pri tem ji pomaga tudi škrob, v katerem se je mariniral piščanec. V ponev vrnemo zelenjavo, pomešamo in jed je nared.

5. Postrežemo z rižem ali rezanci, pa tudi s špageti ne bo v tem primeru nič narobe.

Recept in fotografija: Mateja Delakorda

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed