Odprta Kuhinja

Preden skuhate kavo, naredite to

Tako bo kava še bolj dišeča.
Odpri galerijo
A+   A-
Vonj kave je eden izmed tistih, ki so ljudem najbolj pri srcu. Lahko pa ga še izboljšamo.


Pitje kave bi lahko označili za rutino in večina ljudi ima izbran točno določen način, po katerem si želi, da je pripravljena. Naj bo to espresso iz avtomata ali pa turška iz džezve. Prav vsako skodelico pa lahko malce popestrimo. Obstaja način, da že tako najljubšo različico še izboljšamo.

Skrivnost tokrat ne tiči v načinu priprave, temveč v dodatku začimb. V raznih pražarnah in trgovinah je namreč mogoče kupiti kave z različnimi okusi. Takšne mešanice pa si čisto preprosto lahko pripravimo tudi sami doma in tako obogatimo svojo vsakodnevno kavno izkušnjo. Kar nekaj začimb poznamo, ki se odlično podajo k okusu kave. Ena izmed njih je zagotovo cimet, ki opojni napitek skoraj spremeni v sladico. Podobno vlogo odigra tudi kakav, ki ga prav tako lahko dodamo.

»Dišavnice« za še lepša jutra


V našem uredništvu imamo še posebno radi kardamom, ki je v kombinaciji s kavo naravnost božanski. Potem pa so tu še janeževe zvezde, mleti klinčki in podobne začimbe. Priporočamo, da izberete svojo najljubšo, lahko pa malce eksperimentirate in dodate tudi kombinacijo dveh ali treh.

Idejo, da lahko cimet potresete po vrhu kapučina, ste gotovo že kdaj dobili v kakšni kavarni. Naš današnji predlog pa je malce drugačen. Predlagamo namreč, da začimbe zmešate kar k mleti kavi in vse skupaj nato dobro premešate. Nato kavo pripravite tako, kot ste vajeni. Če imate kavni avtomat, v katerem so kavna zrna, začimbe (nalomljeno cimetovo palčko, janeževo zvezdo ...) prav tako lahko zmešate kar mednje. Tako bo jutranji vonj še bolj prijeten, začetki dneva pa še slajši in bolj dišeči.
Preberite še: Kakavove miške z belo čokolado

Fotografija: AntonioGuillem/Getty Images
Datum Objave: 3.3.2022 ob 07:03

Več iz te teme:

cimetturška kavadišavnicekavamleta kava

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.