Predlog kosila iz slovenskih restavraciji z Michelinovim priznanjem: Vila Podvin

To smo pred časom jedli pri Urošu Štefelinu, ki se lahko pohvali z eno Michelinovo zvezdico.

Recept iz Vile Podvin je prirejen po zapisih o tem, kaj je jedel še en znameniti Gorenjec, arhitekt Ivan Vurnik, ki je bil rojen v Radovljici. Še ravno pravšnja askeza in preprostost, da se upamo lotiti tega recepta tudi doma.

File postrvi z ješprenjčkom in zelenjavo

  • 4 fileji postrvi
  • sol
  • olje

Ješprenjček

  • 100 g ješprenja
  • 100 g različne gomoljne zelenjave
  • sol, poper
  • maslo

Priprava

1. Postrvje fileje solimo in jih spečemo na razgreti maščobi tako, da so s kožo obrnjeni navzdol, nato jih postavimo še za nekaj minut v razgreto pečico, da se zapečejo do konca.

2. Ješprenj skuhamo po navodilu na embalaži.

3. Na manjše kocke narezano gomoljno zelenjavo prav tako skuhamo in jo primešamo k ješprenju, solimo, popramo ter vmešamo kocko masla.

4. Postrežemo s poljubno kuhano zelenjavo, narezano na rezance julienne.

Priporočamo še: Predlog kosila iz slovenskih restavraciji z Michelinovim priznanjem: Hiša Franko
Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed