
To smo pred časom jedli pri Urošu Štefelinu, ki se lahko pohvali z eno Michelinovo zvezdico.
Recept iz Vile Podvin je prirejen po zapisih o tem, kaj je jedel še en znameniti Gorenjec, arhitekt Ivan Vurnik, ki je bil rojen v Radovljici. Še ravno pravšnja askeza in preprostost, da se upamo lotiti tega recepta tudi doma.
File postrvi z ješprenjčkom in zelenjavo
- 4 fileji postrvi
- sol
- olje
Ješprenjček
- 100 g ješprenja
- 100 g različne gomoljne zelenjave
- sol, poper
- maslo
Priprava
1. Postrvje fileje solimo in jih spečemo na razgreti maščobi tako, da so s kožo obrnjeni navzdol, nato jih postavimo še za nekaj minut v razgreto pečico, da se zapečejo do konca.
2. Ješprenj skuhamo po navodilu na embalaži.
3. Na manjše kocke narezano gomoljno zelenjavo prav tako skuhamo in jo primešamo k ješprenju, solimo, popramo ter vmešamo kocko masla.
4. Postrežemo s poljubno kuhano zelenjavo, narezano na rezance julienne.