Odprta Kuhinja

Predlog kosila iz slovenskih restavraciji z Michelinovim priznanjem: Vila Podvin

Vila Podvin 23.5.2014
Odpri galerijo
A+   A-
To smo pred časom jedli pri Urošu Štefelinu, ki se lahko pohvali z eno Michelinovo zvezdico.



Recept iz Vile Podvin je prirejen po zapisih o tem, kaj je jedel še en znameniti Gorenjec, arhitekt Ivan Vurnik, ki je bil rojen v Radovljici. Še ravno pravšnja askeza in preprostost, da se upamo lotiti tega recepta tudi doma.

File postrvi z ješprenjčkom in zelenjavo



  • 4 fileji postrvi

  • sol

  • olje


Ješprenjček

  • 100 g ješprenja

  • 100 g različne gomoljne zelenjave

  • sol, poper

  • maslo


Priprava


1. Postrvje fileje solimo in jih spečemo na razgreti maščobi tako, da so s kožo obrnjeni navzdol, nato jih postavimo še za nekaj minut v razgreto pečico, da se zapečejo do konca.

2. Ješprenj skuhamo po navodilu na embalaži.

3. Na manjše kocke narezano gomoljno zelenjavo prav tako skuhamo in jo primešamo k ješprenju, solimo, popramo ter vmešamo kocko masla.

4. Postrežemo s poljubno kuhano zelenjavo, narezano na rezance julienne.
Priporočamo še: Predlog kosila iz slovenskih restavraciji z Michelinovim priznanjem: Hiša Franko
Datum Objave: 25.6.2020 ob 07:06

Več iz te teme:

postrvMichelinUroš ŠtefelinVila Podvinješprenjček

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.