Preprost kolač iz suhih sliv

Nekaj moramo pa tudi imeti od življenja. Tu kot izgovor izkoristimo blagodejno očiščevalno moč suhih sliv.

Tokrat pa malo izziva. Tale kolač se rad pošali s kuharjem, ampak če boste vztrajali, vas bo nagradil z nebeškim okusom.

Čas priprave: 45 minut.

Sestavine

  • 100 g mehkih suhih sliv
  • 2 žlici vode
  • žlica ruma
  • 60 g rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1/2 dl olja
  • 2–4 žlice mleka
  • 150 g bele pirine moke
  • žlička pecilnega praška
  • 50 g nasekljane temne čokolade

Za sočenje

  • 1/2 dl toplega mleka
  • žlička sladkorja
  • rum

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

2. Suhe slive zmešamo z dvema žlicama vode in žlico ruma. Spasiramo.

3. Rjavi sladkor in jajce stepemo, dodamo olje in mleko. Zopet dobro premešamo in dodamo še spasirane slive. Postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom in čokolado. Zmes bo precej gosta in kompaktna. Naložimo jo v namaščen pekač in z žlico poravnamo od roba do roba.

4. Pečemo 30–35 minut.

5. Takoj ko je kolač pečen, ga vzamemo iz pečice, na več mestih rahlo prebodemo in prelijemo z mešanico toplega mleka, sladkorja in ruma. Pustimo, da se dobro nasoči.

6. Postrežemo z malce sladkorja v prahu in sladko smetano.

Recept in fotografija: Ana Bulat

Priporočamo še: Cimetove rol’ce z Jošta
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed