Odprta Kuhinja

Preprost kolač iz suhih sliv

Odpri galerijo
A+   A-
Nekaj moramo pa tudi imeti od življenja. Tu kot izgovor izkoristimo blagodejno očiščevalno moč suhih sliv.



Tokrat pa malo izziva. Tale kolač se rad pošali s kuharjem, ampak če boste vztrajali, vas bo nagradil z nebeškim okusom.

Čas priprave: 45 minut.

Sestavine



  • 100 g mehkih suhih sliv

  • 2 žlici vode

  • žlica ruma

  • 60 g rjavega sladkorja

  • 1 jajce

  • 1/2 dl olja

  • 2–4 žlice mleka

  • 150 g bele pirine moke

  • žlička pecilnega praška

  • 50 g nasekljane temne čokolade


Za sočenje

  • 1/2 dl toplega mleka

  • žlička sladkorja

  • rum


Priprava


1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

2. Suhe slive zmešamo z dvema žlicama vode in žlico ruma. Spasiramo.

3. Rjavi sladkor in jajce stepemo, dodamo olje in mleko. Zopet dobro premešamo in dodamo še spasirane slive. Postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom in čokolado. Zmes bo precej gosta in kompaktna. Naložimo jo v namaščen pekač in z žlico poravnamo od roba do roba.

4. Pečemo 30–35 minut.

5. Takoj ko je kolač pečen, ga vzamemo iz pečice, na več mestih rahlo prebodemo in prelijemo z mešanico toplega mleka, sladkorja in ruma. Pustimo, da se dobro nasoči.

6. Postrežemo z malce sladkorja v prahu in sladko smetano.

Recept in fotografija: Ana Bulat
Priporočamo še: Cimetove rol’ce z Jošta
Datum Objave: 14.1.2021 ob 08:01

Več iz te teme:

sladicakolačsuhe slive

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja