Preprost recept za božične šnite, ki jih boste želeli jesti cele praznike

Božične šnite s cimetom.

Šnite. Preprost zajtrk ali večerja, ki vas bosta nemudoma popeljala v otroštvo.

Se spomnite, kdaj ste nazadnje jedli šnite? No, takšnih, kot jih bomo pripravili danes, gotovo že niste. Kruhu in jajcu, ki jih za šnite običajno navajajo recepti, bomo dodali tvist božičnih začimb in tako pričarali prazničen zajtrk, ki vas bo popolnoma navdušil.

Šnite sicer niso nič težkega za pripravo. Zmešamo jajca, po želji dodamo nekaj kapljic mleka, nato pa v to pomočimo kruh ter ga popečemo na maslu. Nič lažjega. Kako pa pripravimo božične šnite?

Osnovnim sestavinam bomo, kot že rečeno, dodali nekaj božičnih začimb, prav tako pa bomo na koncu šnite prelili z maslom, ki ga bomo odišavili s pomarančno lupinico in dvema čajnima žličkama likerja po lastni izbiri.

Oh, in še nekaj. Šnite običajno pečemo na ponvi, lahko pa si pomagate tudi z opekačem za toaste, če imate takšnega z žar funkcijo. Tako vam kruha ne bo treba obračati, saj se bo istočasno enakomerno popekel z obeh strani.

Sestavine

Za šnite

  • štruca belega kruha
  • maslo
  • 6 jajc
  • 125 ml sladke smetane
  • 1 eko pomaranča (sok in naribana lupinica)
  • 1/4 čajne žličke mletega cimeta
  • 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka

Za pomarančno maslo

  • 450 gramov masla na sobni temperaturi
  • 2 čajni žlički likerja ali viskija po lastni izbiri
  • 3 čajne žličke naribane pomarančne lupine

Priprava

1. Kruh narežite na 2,5 centimetrov debele rezine. Lahko uporabite že malce starega, če pa boste uporabili svežega, rezine kakšno uro pustite na zraku, da se nekoliko izsušijo.

2. V globokem krožniku dobro zmešajte jajca, smetano, pomarančno lupino in sok, cimet in muškatni orešček. Nato v zmes pomočite rezine kruha.

3. Segrejte ponev ali ploščo, jo namažite z maslom ter nanjo položite rezine kruha. Pecite nekaj minut. Toliko, da bosta obe strani enakomerno pečeni in zlatorjave barve.

4. Medtem, ko se rezine kruha pečejo, pa pripravimo še pomarančno maslo. Najlažje bo, če maslo, ki je že zmehčano, položite v mikser, dodate liker oziroma viski in pomarančno lupinico ter dobro premešate, dokler maslo ne postane kremasto.

5. Ko se šnite malce ohladijo, jih po vrhu namažemo s pomarančnim maslom, po želji pa jih lahko pokapljamo še z javorjevim sirupom.

Pa dober tek!

Preberite še: Vsi triki, ki jih morate poznati, ko pripravljate snežene kepe

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed