Odprta Kuhinja

Preprost recept za piščanca, kot ga pripravi Meghan Markle

Odpri galerijo
A+   A-
Piščančje meso je nadvse uporabna sestavina in danes predlagamo, da si ga privoščite kot Meghan Markle.



Če ste Meghan Markle poznali še preden je postala žena britanskega princa, verjetno veste, da je pravi kulinarični entuziast. Poleg igralske kariere se je pred poroko namreč ukvarjala tudi s kuhanjem in pisala svoj kulinarični blog. Ena od njenih specialitet je piščanec na adobo način, kakršnega radi pripravljajo na Filipinih.

Recept je popolnoma enostaven: čeprav eksotičen, pa so uporabljene sestavine zelo osnovne. Meghan je v enem izmed intervjujev dejala, da ji je jed všeč prav zaradi svoje preprostosti. Piščanca namreč začinimo s česnom, sojo, malce kisa in soli, ostale sestavine pa preverite v spodnjem receptu.

Piščanec adobo



  • 2 žlici rastlinskega olja

  • 1,3 kg piščančjega mesa v koščkih

  • 1 velika sesekljana čebula

  • 2 žlici sesekljanega česna

  • 80 ml belega kisa

  • 160 ml sojine omake

  • 1 žlica česna v prahu

  • 1 žlica mletega popra

  • 1 lovorov list

  • 1 limona (ni obvezna)


Priprava


1. V ponvi segrejte olje in na njem popražite kose piščanca (poleg belega, naj vsebuje tudi temno meso), dokler ne postanejo zlato rjavi.

2. Nato odstranite piščanca in ga preložite na krožnik. V ponvi prepražite česen in čebulo, dokler ne posteklenita.

3. V ponev dodajte vse preostale sestavine (tudi piščanca) ter premešajte. Nato vse skupaj pustite na ognju, da v ponvi prične brbotati.

4. Ogenj zmanjšajte, ponev pokrijte s pokrovko in jed pustite na štedilniku približno 40 minut, da se piščanec popolnoma zmehča.

5. Nato vse skupaj še enkrat premešajte in takoj postrezite z rižem.
Meghan Markle je sicer znana po tem, da se prehranjuje zelo zdravo in v kuhinji rada eksperimentira. Mi smo med drugim preizkusili tudi spodnji dve jedi na njen način:

To je najljubši recept Meghan Markle

Recept za poširane hruške Meghan Markle

Preberite še: Tedenski jedilnik: klasike, ki vedno teknejo

Fotografija: Alleko/Getty Images
Datum Objave: 9.6.2020 ob 07:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj