Preprost sladoled iz lubenice, ki je pripravljen v nekaj minutah

Ste kupili preveliko lubenico, da bi lahko celo pojedli še svežo?

Predlagamo, da jo spremenite v sladoled in si tako privoščite osvežitev v naslednjih dneh. Recept za lučke iz lubenice je popolnoma nezahteven, pravzaprav tako preprost, da bi takšen sladoled znali pripraviti celo otroci. Prav slednji pa se bodo gotovo razveselili takšnih lučk v zamrzovalniku.

Prednost lučk iz lubenice je tudi ta, da ne bomo pretiravali s sladkorjem in na ta način ohranili čim bolj zdrav način poletnega sladkanja. Ko bo masa gotova, jo prelijemo v modelčke za sladoledne lučke. Če teh slučajno nimamo, pa si lahko pomagamo tudi s plastičnimi jogurtovimi lončki, v katere porinemo lesene palčke ali pa kar majhne čajne žlice.

Sestavine

  • 400 g lubenice
  • 120 ml grškega jogurta
  • 2 žlici sladkorja
  • žlica limonovega soka

1. Lubenico očistimo pešk in narežemo na kocke. Skupaj z jogurtom, sladkorjem in limonovim sokom damo v blender in zmešamo do gladkega.

2. Zmes prelijemo v modelčke za sladoled na palčki in postavimo v zamrzovalnik za najmanj štiri ure.

Še nasvet: Če modelčkov nimamo, vlijemo v primerno veliko posodo (banjico) in postavimo v zamrzovalnik, kepice postrežemo v posodicah.
Preberite še: Tedenski jedilnik: preprosta kosila iz sezonskih sestavin

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed