Odprta Kuhinja

Preprost sladoled iz lubenice, ki je pripravljen v nekaj minutah

Odpri galerijo
A+   A-
Ste kupili preveliko lubenico, da bi lahko celo pojedli še svežo?


Predlagamo, da jo spremenite v sladoled in si tako privoščite osvežitev v naslednjih dneh. Recept za lučke iz lubenice je popolnoma nezahteven, pravzaprav tako preprost, da bi takšen sladoled znali pripraviti celo otroci. Prav slednji pa se bodo gotovo razveselili takšnih lučk v zamrzovalniku.

Prednost lučk iz lubenice je tudi ta, da ne bomo pretiravali s sladkorjem in na ta način ohranili čim bolj zdrav način poletnega sladkanja. Ko bo masa gotova, jo prelijemo v modelčke za sladoledne lučke. Če teh slučajno nimamo, pa si lahko pomagamo tudi s plastičnimi jogurtovimi lončki, v katere porinemo lesene palčke ali pa kar majhne čajne žlice.

Sestavine



  • 400 g lubenice

  • 120 ml grškega jogurta

  • 2 žlici sladkorja

  • žlica limonovega soka


1. Lubenico očistimo pešk in narežemo na kocke. Skupaj z jogurtom, sladkorjem in limonovim sokom damo v blender in zmešamo do gladkega.

2. Zmes prelijemo v modelčke za sladoled na palčki in postavimo v zamrzovalnik za najmanj štiri ure.
Še nasvet: Če modelčkov nimamo, vlijemo v primerno veliko posodo (banjico) in postavimo v zamrzovalnik, kepice postrežemo v posodicah.

Preberite še: Tedenski jedilnik: preprosta kosila iz sezonskih sestavin

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 27.7.2020 ob 11:07

Več iz te teme:

sladoledlubenicalučke

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja