Tedenski jedilnik: preprosta kosila iz sezonskih sestavin

Nov teden, nov jedilnik! Upamo, da ponedeljek preživljate kje ob morju, za vse tiste, ki pa ste svoj dopust že končali ali pa nanj še čakate, smo za lažji začetek novega tedna pripravili jedilnik z okusnimi, preprostimi in sezonskimi kosili. Pa dober tek!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Testenine z belo česnovo omako, ki lahko nastanejo iz še tako izropane špajze

Jed bo očarala vse, ki obožujete zelo kremne omake.

Torek: Stročji fižol s krompirjem in ocvirki

Jed, ki je dovolj nasitna in hranilna, da si jo lahko pripravite kot samostojno jed. Stročji fižol s krompirjem in ocvirki je klasika v slovenski kuhinji.

 

Sreda: Odlične bučkine kocke z jajci in sirom

Zares slastne bučkine kocke lahko postrežete tople ali hladne.

Četrtek: Najboljši recept za testenine iz treh sestavin, ki jih obožujejo Rimljani

Te testenine pa boste zaradi preproste priprave in odličnega okusa oboževali tudi vi.

Petek: Mlečne kumare ali tzatziki po slovensko

Osvežilna solata, ki tekne ob jedeh z žara.

Sobota: Bučkini zvitki z mletim mesom, ki bodo hit tega poletja

Nadevana poletna zelenjava je nekaj najboljšega. Če obožujete čolničke z raznoraznimi polnili, vam toplo priporočamo, da se bučk lotite še na ta način.

Nedelja: Domača goveja juha po receptu Alme Rekić

Goveja juha je nekakšna osnova slovenske kulinarike in kot pravi Alma Rekić, jo mora znati pripraviti čisto vsak.

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed