Odprta Kuhinja

Preprosta čokoladna rulada brez moke po receptu najbolj slavne gospodinje na svetu

Odpri galerijo
A+   A-
Čas je za hitro sladico po receptu Marthe Stewart, najbolj slavne gospodinje na svetu. S čokolado in stepeno smetano, mmm!



Poznamo takšne in drugačne rulade in prav z vsakim nadevom navdušijo. Njihova priprava je po večini precej preprosta. Samo pomislite na tisti z bučnicami ali orehi, ki sta pri nas postali že nekakšna klasika. No, slednjima in tej, ki jo bomo danes pripravili po receptu Marthe Stewart, je skupno to, da nobena ne vsebuje moke. In seveda to, da obe zvijemo na enak način.

Sicer pa bomo kislo smetano, ki sestavlja nadev orehove rulade, pri Marthini različici zamenjali za stepeno sladko smetano. Potrebovali bomo tudi kar nekaj čokolade in kave ter dišečega kakava v prahu. Skratka, pripravili bomo rahlo in nežno čokoladno-smetanovo sladico, za katero jamčimo, da ne boste našli junaka, ki bi se je branil. Ste pripravljeni na čokoladno rulado? Pa začnimo!

Sestavine



  • 200 g sesekljane čokolade z vsaj 50 % kakava

  • 70 ml kave

  • 7 velikih jajc

  • 200 g sladkorja

  • 240 ml sladke smetane za stepanje

  • 2 žlici sladkorja v prahu

  • kakav v prahu za posip


Priprava


1. Pečico vključite na 180 stopinj Celzija in pekač obložite s papirjem za peko.

2. Ločite beljake od rumenjakov.

3. Čokolado stopite nad vodno kopeljo in jo zmešajte s kuhano kavo. Ko se mešanica malce ohladi, dodajte rumenjake in sladkor ter miksajte, da zmes postane gladka.

4. V drugi posodi stepite beljake v sneg in jih nato nežno vmešajte v čokoladno maso.

5. Maso premažite po papirju za peko in potisnite v ogreto pečico za 20 minut.

6. Nato pekač vzemite iz pečice in pustite testo počivati vsaj 10 minut, da se nekoliko ohladi. Nato biskvit po vrhnji strani potresite s kakavom in obrnite na pult ali rešetko ter odlepite s papirja za peko.

7. Počakajte, da se testo popolnoma ohladi. Medtem stepite smetano s sladkorjem v prahu. Premažite jo po površini biskvita, vse skupaj zavijte v rulado in za eno uro shranite v hladilnik.

8. Uživajte!
Preberite še: Puding s čokoladnim namazom

Fotografija: Getty Images

 
Datum Objave: 21.9.2021 ob 09:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: