
Recept, ki nas je navdušil v Oljarni Središče ob Dravi.
Sestavine
– 6 jajc
– 6 žlic sladkorja
– zavitek vaniljevega sladkorja
– zavitek limonovega sladkorja
– 100 g mletih bučnic
– kisla smetana
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
2. Rumenjake in beljake ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg. V rumenjake vmešamo navadni ter vaniljev in limonov sladkor. Dobro premešamo in počasi dodajamo še mlete bučnice. Ko se lepo razporedijo, narahlo vmešamo še sneg: čim bolj nežno, da ne razbijemo mehurčkov.
3. V pekač položimo peki papir, nanj razmažemo testo in pečemo 10 minut.
4. Ko je pečeno, nadaljujemo klasični postopek za rulado: še topel biskvit zvijemo v pravo obliko skupaj s papirjem. Ko se ohladi, previdno razvijemo, odstranimo papir, namažemo s kislo smetano, spet zvijemo in postavimo v hladilnik, da se utrdi.
Preberite še: Osvežilni napitki: 5 fantastičnih receptov, ki jih boste uporabljali vse poletje
Fotografija: Tadej Regent