Odprta Kuhinja

Bučna rulada z mletimi bučnicami

A+   A-
Recept, ki nas je navdušil v Oljarni Središče ob Dravi.


Sestavine


- 6 jajc
- 6 žlic sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja
- zavitek limonovega sladkorja
- 100 g mletih bučnic
- kisla smetana

Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

2. Rumenjake in beljake ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg. V rumenjake vmešamo navadni ter vaniljev in limonov sladkor. Dobro premešamo in počasi dodajamo še mlete bučnice. Ko se lepo razporedijo, narahlo vmešamo še sneg: čim bolj nežno, da ne razbijemo mehurčkov.

3. V pekač položimo peki papir, nanj razmažemo testo in pečemo 10 minut.

4. Ko je pečeno, nadaljujemo klasični postopek za rulado: še topel biskvit zvijemo v pravo obliko skupaj s papirjem. Ko se ohladi, previdno razvijemo, odstranimo papir, namažemo s kislo smetano, spet zvijemo in postavimo v hladilnik, da se utrdi.
Preberite še: Osvežilni napitki: 5 fantastičnih receptov, ki jih boste uporabljali vse poletje

Fotografija: Tadej Regent
Datum Objave: 21.6.2019 ob 13:06

Več iz te teme:

ruladabučna ruladabučnice

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja