Odprta Kuhinja

Preprosta domača cezarjeva solata

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Solato oplemeniti okusen solatni preliv, ki ne vsebuje rumenjakov ali inčunov.


Sestavine


- solatni srčki
- 400 gramov piščančjih prsi
- 3 rezine postanega belega kruha
- parmezan, pest pinjol
Preliv
- 2 žlici limoninega soka
- žlička gorčice, 2 stroka česna
- 2 žlici majoneze (midva sva uporabila rastlinsko)
- žlička sojine omake, sol, poper po okusu
- 2 žlici oljčnega olja, žlica sončničnega olja
- žlica naribanega parmezana

Priprava


1. Solato narežemo na kose, operemo in dobro odcedimo ali centrifugiramo. Naj na njej ostane čim manj vode!

2. Piščanca narežemo na kocke in marininamo z žlico olja, soljo, poprom, rdečo papriko, kurkumo in timijanom.

3. Kruh narežemo na kocke, pokapamo z oljčnim oljem in popečemo do hrustljavega. To lahko naredimo v pečici ali ponvi.

4. Pinjole popražimo v suhi ponvi, da se zlato obarvajo in zadišijo, nato jih stresemo iz ponve in postavimo na stran, da se ohladijo. V ponvi popečemo še piščanca, da postane hrustljav in zlato zapečen.

5. Pripravimo solatni preliv: v kozarček damo naštete sestavine, zapremo in pretresemo, da se vse dobro premeša in nastane emulzija.

6. Solato naložimo v skledo, dodamo popečene koščke piščanca, popečene kruhke, pinjole, parmezan, ki ga narežemo na lističe, in prelijemo s solatnim prelivom.
Poizkusite še: Kokosov jogurt iz dveh sestavin

Recept in fotografija: Vibrant plate
Datum Objave: 29.1.2019 ob 09:01

Več iz te teme:

receptVibrant plateCezarjeva solata

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja