Preprosta domača cezarjeva solata

Solato oplemeniti okusen solatni preliv, ki ne vsebuje rumenjakov ali inčunov.

Sestavine

– solatni srčki
– 400 gramov piščančjih prsi
– 3 rezine postanega belega kruha
– parmezan, pest pinjol
Preliv
– 2 žlici limoninega soka
– žlička gorčice, 2 stroka česna
– 2 žlici majoneze (midva sva uporabila rastlinsko)
– žlička sojine omake, sol, poper po okusu
– 2 žlici oljčnega olja, žlica sončničnega olja
– žlica naribanega parmezana

Priprava

1. Solato narežemo na kose, operemo in dobro odcedimo ali centrifugiramo. Naj na njej ostane čim manj vode!

2. Piščanca narežemo na kocke in marininamo z žlico olja, soljo, poprom, rdečo papriko, kurkumo in timijanom.

3. Kruh narežemo na kocke, pokapamo z oljčnim oljem in popečemo do hrustljavega. To lahko naredimo v pečici ali ponvi.

4. Pinjole popražimo v suhi ponvi, da se zlato obarvajo in zadišijo, nato jih stresemo iz ponve in postavimo na stran, da se ohladijo. V ponvi popečemo še piščanca, da postane hrustljav in zlato zapečen.

5. Pripravimo solatni preliv: v kozarček damo naštete sestavine, zapremo in pretresemo, da se vse dobro premeša in nastane emulzija.

6. Solato naložimo v skledo, dodamo popečene koščke piščanca, popečene kruhke, pinjole, parmezan, ki ga narežemo na lističe, in prelijemo s solatnim prelivom.

Poizkusite še: Kokosov jogurt iz dveh sestavin

Recept in fotografija: Vibrant plate

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana