Preprosta sladica, ki navdušuje ljubitelje arašidovega masla po vsem svetu

Mmm, pregrešno dobra.

Na spletu smo zasledili nadvse popularen recept za preprosto sladico, ki nas je popolnoma navdušila. Fotografija, ki jo vidite, žal ni originalna, poiskali smo jo, da si boste lažje predstavljali, kako smo si to pregreho, ki je po izvirnem receptu pripravljena v veliki skledi, zamislili v lončkih: kot zloženko iz kozarca, v katerega izmenično zlagamo piškote, banane, vaniljev puding in arašidovo maslo. Za piko na i vse dodobra prekrijemo še s smetano in sanjska sladica je pripravljena, da nam polepša dan.

Pa se je kar lotimo!

Sestavine

– 1 zavojček vaniljevega pudinga (ki se ne kuha)
– 320 ml mleka
– 720 g sladke smetane
– 1 pločevinka kondenziranega mleka
– 40 g sladkorja v prahu
– žlička vaniljevega ekstrakta
– 400 g arašidovega masla
– zavojček piškotov
– 4 banane

Priprava

1. V veliki posodi zmešajte puding v prahu, mleko in kondenzirano mleko. Premešajte, da bo zmes popolnoma gladka ter za 5 minut postavimo v hladilnik.

2. V drugi posodi zmešajte sladko smetano, vanilijev ekstrakt in sladkor v prahu. Eno tretjino postavite v hladilnik, ostalo primešajte zgornji masi.

3. Pripravite kozarčke. Vanje vlijte sloj pudinga, prekrijte s slojem piškotov, dodajte narezane banane ter prelijte z arašidovim maslom, ki ste ga zmehčali nad vodno kopeljo. Ponovno prelijte s pudingom. Ponavljajte postopek, dokler ne zapolnite kozarcev.

4. Za 3 ure jih postavite v hladilnik, nato pa okrasite s stepeno smetano in nasekljanimi arašidi ter postrezite.

Pa dober tek!

Nasvet: Če se vam mudi, puding lahko nadomestite tudi s tistim iz lončka.
Poizkusite še: To je najbolj popularen recept za slastno pecivo na Pinterestu

Fotografija: Thinkstock

Vir: Delish.com

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed