Odprta Kuhinja

Preprosti brownieji, ki jih lahko pripravite takoj

Odpri galerijo
A+   A-
Zunaj je že dovolj hladno, da lahko prižgemo pečico, kajne?



Čas je, da spečemo nekaj sladkega. A ni potrebe, da je peka vedno zapletena in dolgotrajna. Za jesensko razvajanje smo se odločili za preprost čokoladni recept, ki nikoli ne razočara.

Pregrešni grižljaji bodo gotovo šli v slast vam in vsem, ki se bodo oglasili v vaši kuhinji, celo stanovanje pa bo omamno dišalo po kakavu.

Najbolje torej, da se kar lotimo dela, sestavine imate gotovo že doma, za pripravo pa potrebujete le 20 minut.

Sestavine


- 185 g surovega masla
- 185 g temne čokolade
- 85 g navadne moke
- 40 g kakava v prahu
- 50 g bele čokolade
- 50 g mlečne čokolade
- 3 velika jajca
- 100 gramov sladkorja v prahu

Priprava


1. V srednje veliko posodo narežite maslo. Dodajte nadrobljeno temno čokolado. Raztopite ju nad vodno kopeljo, nato pa počakajte, da se malce ohladita.

3. Prižgite pečico in nastavite temperaturo na 180 stopinj.

4. Nizek pekač, dolžine 20 centimetrov, obložite s papirjem za peko.

6. Sesekljajte belo in mlečno čokolado.

7. V drugi posodi zmiksajte jajca s sladkorjem v prahu, da se volumen podvoji.

8. Jajčno kremo zmešajte s topljeno črno čokolado. Uporabite spatulo ter masi nežno mešajte v obliki osmice.

9. Dodajte še presejano moko in kakav ter s spatulo premešajte, da dobite homogeno zmes.

10. V maso vmešajte koščke bele in mlečne čokolade ter vse skupaj prelijte v pekač. Pecite 25 minut, nato pa pekač nežno potresite. Če je masa v sredini še tekoča, pecite dodatnih pet minut.

11. Brownieje razrežite, ko se ohladijo.

12. Postrezite takoj, v neprodušno zaprti posodi pa lahko v hladilniku počakajo tudi do dveh tednov.
Poizkusite še: Zdrav avstralski zajtrk brez kuhanja, ki postaja svetovni hit

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 10.9.2018 ob 09:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: