Odprta Kuhinja

Prosena kaša z regačico in jabolkom

A+   A-
Za tri jedce.


Sestavine


- pest mladih listov regačice
- pol kislega jabolka
- šalotka
- oljčno olje
- 200 g prosene kaše
- 650 ml jušne osnove (ali vode in bio zelenjavna kocka)

Priprava


1. Čebulo narežemo in na hitro popražimo na olju.

2. Dodamo oprano proseno kašo, zalijemo z jušno osnovo in pustimo odkrito vreti 15 minut.

3. Jabolko narežemo na majhne koščke in ga dodamo v proseno kašo, prav tako dodamo liste mlade regačice, premešamo, pokrijemo posodo in izklopimo kuhalno ploščo.

4. Tako na ogreti kuhalni plošči pustimo pokrito še 10 minut, nato ponudimo.
Namig: Po želji lahko potresemo s feto ali katerim od mladih sirov.

Fotografija: Eva Legiša
Poizkusite še: Musaka s špinačno omako
Datum Objave: 2.4.2019 ob 13:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: