Prosena kaša z regačico in jabolkom
A+ A-
Za tri jedce.
Sestavine
- pest mladih listov regačice
- pol kislega jabolka
- šalotka
- oljčno olje
- 200 g prosene kaše
- 650 ml jušne osnove (ali vode in bio zelenjavna kocka)
Priprava
1. Čebulo narežemo in na hitro popražimo na olju.
2. Dodamo oprano proseno kašo, zalijemo z jušno osnovo in pustimo odkrito vreti 15 minut.
3. Jabolko narežemo na majhne koščke in ga dodamo v proseno kašo, prav tako dodamo liste mlade regačice, premešamo, pokrijemo posodo in izklopimo kuhalno ploščo.
4. Tako na ogreti kuhalni plošči pustimo pokrito še 10 minut, nato ponudimo.
Namig: Po želji lahko potresemo s feto ali katerim od mladih sirov.
Fotografija: Eva Legiša
Poizkusite še: Musaka s špinačno omako
Datum Objave: 2.4.2019 ob 13:04