Odprta Kuhinja

Pršutova štruca, ki se ji težko upremo

Odpri galerijo
A+   A-
Krepka jed, h kateri potrebujete samo še veliko skledo solate. Priprava: 50 minut in vzhajanje 30 minut.


Sestavine


Testo

  • 500 g polbele pšenične moke

  • 30 g kvasa

  • 300 ml vode

  • sol


Nadev

  • 150–200 g tankih rezin pršuta

  • 6–8 kuhanih in olupljenih jajc

  • 3 kosi mocarele po 200 g

  • 100 g zbrinca ali parmezana

  • vejica rožmarina in malo mleka


Priprava


1. Z malo mleka, žličko sladkorja pripravimo kvasec, ko lepo naraste, ga vmešamo v moko, dodamo vodo in zamesimo testo. Pustimo ga na toplem pokritega vzhajati pol ure in nato razvaljamo za prst debelo.

2. Na testo po sredini polagamo rezine pršuta, rezine mocarele in cela jajca, čez potresemo še nariban sir. Vse skupaj zavijemo v štruco, jo namažemo z mlekom in potresemo z rožmarinom. Pustimo 15 minut, da še malo vzhaja.

3. V pečici, segreti na 175 stopinj, pečemo 40 minut.

4. Še toplo ali ohlajeno štruco narežemo na rezine.
Priporočamo še: Preverili smo in deluje: tako z vrtenjem kozarca vsebino izpraznite do čistega
Datum Objave: 15.9.2021 ob 09:09

Več iz te teme:

kruhpršutštruca

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja