Odprta Kuhinja

Pustni sfuzlanci

Odpri galerijo
A+   A-
Nared hitreje kot krofi.



Če ste se naveličali klasičnih krofov, vam tik pred pustnim torkom predlagam, da pripravite zavozlane, kot sta jih poimenovala moja otroka.

Testo je enako kot za krofe, le da je vse skupaj hitreje gotovo, saj testa ni potrebno vzhajati (če imamo čas, jih lahko vzhajamo, rezultat bo še lepši). Končni izdelek pa je bolj pisan, kot se za pusta tudi spodobi.

Recept za moje krofe najdete tukaj.

Ko imamo testo pripravljeno, ga na pomokani površini razvaljamo na približno debelino pol centimetra, da izrežemo večji in potem še manjši krog.

ni podpisa
ni podpisa
Kolobar testa zavozlamo v sfuzlance kot na fotografiji in jih odlagamo na pomokano površino. Cvreti začnemo tiste sfuzlance, ki smo jih prve zavozlali. Ocvremo tudi krogce.

Krogce z dresirno vrečko napolnimo z vaniljevim pudingom, ki ga ohlajenega z mešalnikom samo dobro premešamo, in posipamo z vaniljevim sladkorjem v prahu.
Preberite še: Naš vodič za najbolj okusno pustno rajanje

Besedilo in fotografije: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Datum Objave: 13.2.2018 ob 09:02

Več iz te teme:

krofipustsfuzlanci220 stopinj poševno

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja