Razkrivamo recept za zdravo pico

Začetek novega leta številne ljudi spodbudi k zastavljanju novih ciljev in uresničevanju zaobljub, ki običajno vključujejo več športnih aktivnosti in uravnoteženo prehrano. 

Da boste lažje vzpostavili novo rutino in v svoje življenje vnesli zdrave navade, z vami delimo preprost in okusen recept, s katerim se ne boste odrekli odličnemu okusu. Ana Žontar Kristanc predstavlja recept za cvetačno pico s fileji tunine Rio Mare, rdečo čebulo in rukolo, ki vas bo napolnila z energijo in s polnim okusom zadovoljila vaše brbončice.

Ste si kdaj predstavljali, da boste zdrave navade v svoje življenje vnašali s pico? Govorimo seveda o cvetačni pici, pri kateri za pripravo testa namesto moke uporabimo cvetačo. Ta je polna vitaminov C in K, ki pomagata pri odvajanju vode in krepitvi imunskega sistema. Da pa bo cvetačna pica mamljivo okusna, jo je Ana Žontar Kristanc obogatila s fileji tunine Rio Mare, ki vsebujejo le ščepec soli in kanček olivnega olja, kar poskrbi za pravi gurmanski okus.

Za okusno cvetačno pico s fileji tunine Rio Mare, rdečo čebulo in rukolo potrebujete:

Sestavine za cvetačno testo:

  • 1 velika cvetača
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 3 pesti topljive mocarele
  • 2 veliki jajci

Druge sestavine:

  • 2 kozarčka (2 x 130 gramov) filejev tunine Rio Mare z okusom po vaši izbiri
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 30–40 gramov svežega sira
  • 1–2 pesti sveže rukole

Celoten postopek priprave recepta preverite na spletni strani.

Skupaj z Rio Mare do zdravih navad!

Fileje tunine Rio Mare odlikuje skrbna ročna priprava v skladu z najstarejšo tradicijo, najboljše sestavine in vrhunski gurmanski okus. Da bi čisto vsak lahko našel kaj zase, so fileji tunine na voljo v treh izjemnih okusih. Vsi, ki najbolj uživajo v klasiki, prisegajo na fileje tunine v oljčnem olju, tiste, ki svoje brbončice radi postavljajo pred bolj začinjen izziv, bodo navdušili fileji tunine v oljčnem olju z drzno pekočo papriko. Če pa pri svoji jedi iščete dodatek svežine, bodo fileji tunine v oljčnem olju s svežo limeto in ingverjem prava izbira za vas. Vsi trije okusi so pakirani v steklenem kozarcu, zato so še priročnejši in okolju prijaznejši.

Za več receptov z izdelki Rio Mare obiščite spletno stran in spremljajte Facebook Rio Mare Slovenija.

Naročnik oglasne vsebine je Bolton Adriatic

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana