Odprta Kuhinja

Rdeče zelje z jabolkom, hruško in vinom

A+   A-
Za popoln Martinov krožnik in zaokrožen sladek okus. Na meniju martinove pojedine Urške Fartelj.


Sestavine


- pol glave rdečega zelja
- 1 rdeča čebula
- 1 jabolko
- 1 hruška
- 1 do 2 dl cabernet sauvignona
- maščoba
- 1 žlica rjavega sladkorja
- sol
- orehi

Priprava


Sesekljani čebuli dodamo rjavi sladkor in ju popražimo na malo maščobe. Dodamo narezano zelje, grobo ribano jabolko in hruško, vino, solimo, premešamo in pokrito dušimo do mehkega. Vmes večkrat premešamo. Postrežemo z orehi.

Receptura in fotografije: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Poskusite še: Domači mlinci s kislo smetano, zabeljeni z zaseko

Datum Objave: 9.11.2017 ob 14:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: