Rdeče zelje z jabolkom, hruško in vinom
A+ A-
Za popoln Martinov krožnik in zaokrožen sladek okus. Na meniju martinove pojedine Urške Fartelj.
Sestavine
- pol glave rdečega zelja
- 1 rdeča čebula
- 1 jabolko
- 1 hruška
- 1 do 2 dl cabernet sauvignona
- maščoba
- 1 žlica rjavega sladkorja
- sol
- orehi
Priprava
Sesekljani čebuli dodamo rjavi sladkor in ju popražimo na malo maščobe. Dodamo narezano zelje, grobo ribano jabolko in hruško, vino, solimo, premešamo in pokrito dušimo do mehkega. Vmes večkrat premešamo. Postrežemo z orehi.
Receptura in fotografije: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Poskusite še: Domači mlinci s kislo smetano, zabeljeni z zaseko
Datum Objave: 9.11.2017 ob 14:11