Rdeče zelje z jabolkom in vinom
Odpri galerijo
A+ A-
Sladko-kisla kombinacija mu da posebno noto, piko na i pa vino in jabolko.
Rdeče zelje
Za 4 osebe.
- 1 glava rdečega zelja
- 1 čebula
- 2 kisli jabolki
- 1 žlica sladkorja
- 1 dl vina
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- olje, sol, poper, kumina
Priprava
1. Zelje očistimo in naribamo ali narežemo. Čebulo olupimo in sesekljamo, jabolki olupimo in grobo naribamo.
2. V kozici segrejemo olje in na njem svetlo prepražimo čebulo. Potresemo s sladkorjem in dušimo, dokler ne karamelizira.
3. Dodamo zelje in na majhnem ognju dušimo, dokler nekoliko ne oveni, po potrebi dolijemo malo vode.
4. Potem dodamo naribana jabolka, kumino, sol in poper in dobro premešamo. Zalijemo z vinom in dušimo do mehkega. Vmes večkrat premešamo in po potrebi zalijemo z vodo, toliko, da je dno pokrito s tekočino.
5. Proti koncu v jed kanemo še kis in premešamo.
Priporočamo še: Pravila priprave dobrih mlincev
Besedilo: Alenka Kociper
Fotografija: Taiftin/Getty Images
Onaplus.si: Zato bi moral biti ričet večkrat na vašem jedilniku
Datum Objave: 7.11.2023 ob 06:11