Recept brez kompliciranja: češnjevo pecivo z zdrobom

To je tisti model peciva, pri katerem vse skupaj vlijemo v pekač in je – ampak poglejte, kakšen učinek!

Pet preprostih korakov in češnjevo pecivo bo na mizi.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 80 g sladkorja
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • 200 g skute
  • 200 g zdroba
  • 200 g mleka
  • 20 g pecilnega praška
  • 420 g češenj

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo pekač ali okvir premera približno 20–22 cm.

2. Češnjam odstranimo koščice.

3. Sladkor, vaniljev sladkor in jajci penasto umešamo, nato postopoma dodamo vse druge sestavine. Čisto na koncu primešamo še češnje.

4. Testo vlijemo v namaščen pekač in pečemo 45 minut.

5. Pečeno pecivo ohladimo, tanko premažemo s smetano, rahlo potresemo z grenkim kakavom in okrasimo.

Priporočamo še: Češnjev džem s čokolado

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed