Odprta Kuhinja

Recept Jamieja Oliverja za odlične jutranje palačinke brez moke

Odpri galerijo
A+   A-
Skrajšani delovni teden začenjamo tako, kot se spodobi. S krepčilnim in okusnim zajtrkom po receptu Jamieja Oliverja.V hladni polovici leta je zjutraj precej težje iz postelje, zato nadvse pomaga, če si za malce dodatne motivacije ob turobnih zimskih jutrih obetamo obilen zajtrk. Tokrat so naša ideja slane palačinke po receptu Jamieja Oliverja, za katerega že vemo, da v kuhinji ne izgublja časa, še manj pa komplicira. Ko se pripravljamo na nov delovni dan, tudi mi stremimo k enostavnosti in ravno takšen je tudi spodnji zajtrk.

Ne vsebuje moke, tako da bomo dan pričeli lahkotno, vsebuje pa ovsene kosmiče in veliko beljakovin, ki nas bodo obdržali site do kosila. Vse skupaj bomo pripravili kar v blenderju, sestavine si lahko v njem pripravite že dan prej. Zjutraj dodate le še jajca, pritisnete na gumb in maso spečete na ponvi. Palačinke nadevate s poljubnim polnilom. Jamie predlaga avokado in jajce, nadvse bi se prilegla tudi slanina ali dimljen losos. Skratka, dobro jutro, vam želimo!

Sestavine  • 100 g ovsenih kosmičev

  • 100 g svežega sira

  • 2 veliki jajci

  • 1 žlica pecilnega praška

  • oljčno olje ali maslo za peko


Priprava


1. V blender stresemo ovsene kosmiče in dodamo pecilni prašek, sir in dve jajci. Če je zmes pregosta, dodamo malo vode. Vse skupaj zmiksamo.

2. Na ognju segrejemo ponev in dodamo oljčno olje ali maslo.

3. Testo vlijemo na ponev in pečemo dve minuti oziroma toliko časa, da palačinke postanejo zlate barve. Nato jih obrnemo in spečemo še na drugi strani.

4. Še toplo palačinko nadevamo z avokadom in jajcem, lahko pa posežemo tudi po različni zelenjavi, na primer paradižniku in sveži zeleni papriki. Dodatne beljakovine lahko najdemo v tuni ali piščancu, ki nam je morda ostal od včerajšnjega kosila. Prilegel pa se bo tudi sveži kremni sir.
Poizkusite še: Recept za krompir, ki se kar topi v ustih

Fotografija: zefirchik06/Getty Images

 

 
Datum Objave: 2.11.2021 ob 07:11

Več iz te teme:

zajtrkpalačinkeomletaJamie Oliverslane palačinke

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.