Recept za krompir, ki se kar topi v ustih

Če ste mislili, da vaše najljubše krompirjeve jedi ne more prekositi noben recept, preizkusite tega!

Da lahko iz krompirja pripravimo marsikaj, nam verjetno ni treba posebej poudarjati. Kljub njegovi multipraktičnosti bi si sicer mislili, da smo na našem portalu preizkusili že vse jedi, ki ga vsebujejo. Pa smo zopet naleteli na recept, ki nas je navdušil. Angleško govoreči del sveta ga imenuje »melting potatoes«, kar pomeni krompir, ki se topi. V ustih, seveda. Tako je namreč okusen, da se ga ne boste mogli naveličati, je pa res, da zahteva malce več dela od običajnega pečenega.

Kose krompirja najprej mariniramo v začimbni mešanici, nato popečemo na eni, kasneje pa še na drugi strani. Najbolj pomembno pa je, da vse skupaj prelijemo z jušno osnovo in nato pečemo 15 minut, da tekočina izpari. Tako pripravljen krompir bo odličnega okusa, krasno pa se obnese kot priloga najrazličnejšim jedem.

Recept za krompir, ki se topi, sicer ni čista novost, je pa v zadnjih tednih zaokrožil po spletu in obnorel uporabnike tiktoka. Ne moremo si kaj, da ne bi preizkušali novih in novih kulinaričnih spletnih trendov. Včasih res najdemo prave zaklade!

@spicednice“Melting Potatoes” because they melt in your mouth 🤤 #potato #cooking♬ Campfire – Charmer & Klay

Sestavine

  • pol kilograma krompirja
  • 2 žlici masla
  • žlica sesekljanega rožmarina
  • 1/4 žličke mletega popra
  • 1/2 žličke paprike v prahu
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička origana
  • 1/2 žličke čilijevih kosmičev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • ščep soli
  • 240 ml jušne osnove
  • 1 žlica česna v prahu
  • 1 in pol žlice balzamičnega kisa
  • 2 žlici in pol medu

Priprava

1. Pečico segrejemo na 250 stopinj.

2. Krompir olupimo in ga narežemo na rezine. Okopamo ga v mešanici topljenega masla in začimb. Nato ga zložimo na pekač in pečemo v predogreti pečici nekaj minut, dokler spodnja ploskev ne porjavi. Vzamemo iz pečice in rezine previdno obrnemo.

3. Pekač vrnemo v pečico, da krompir porjavi še z druge strani.

4. Medtem zmešamo jušno osnovo, česen v prahu, balzamični kis in med. Krompir ponovno vzamemo iz pečice, ga prelijemo z mešanico in pečemo še 15 minut.

Preberite še: Krompir: kaj pa če nimamo dobre kleti

Fotografija: robynmac/Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed