Odprta Kuhinja

Recept za domače čevapčiče malo drugače

Odpri galerijo
A+   A-
Predlagamo, da jih postrežete k puhastemu belemu kruhu.



Tole je recept za čisto posebne čevapčiče, ki si ga je zamislil Ivan Prelesnik. Klasični mešanici mletega govejega in svinjskega mesa je namreč dodal še fižol, ki odlično poveže maso. Ste skeptični? Poizkusite! Ne bo vam žal.

Sestavine


- 410 g mlete govedine
- 410 g mlete nemastne svinjine
- 800 g kuhanega belega fižola
- 2 žlički soli, žlička črnega popra
- strok česna

Priprava


1. Fižol skuhamo do mehkega in pretlačimo s paličnim mešalnikom. (Pustimo tudi nekaj celih zrn.)

2. Mletemu mesu dodamo sol, črni poper in fižolov pire. Iz mase po želji oblikujemo svaljke in jih na žaru (ali ponvi) enakomerno opečemo z vseh strani.

3. Ponudimo jih s fižolovim ali belim kruhom.
Poizkusite še: TOP 10 receptov za pečen krompir, ki vas bodo obnoreli

Fotografija: arhiv Delo
Datum Objave: 11.8.2021 ob 19:08

Več iz te teme:

čevapčičifižolrecept za čevapčičečevapčiči s fižolom

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja