TOP 10 receptov za pečen krompir, ki vas bodo obnoreli

Ni boljšega od pečenega krompirja! In ker ga lahko kombiniramo k marsikateri jedi, je dobro, da poznamo čim več receptov zanj.

Mladi krompir, krompir v kvadratkih, z lupino in brez. Iz pečice, seveda. Pripravili smo seznam receptov, po katerih najraje posežemo, ko si zaželimo krompirja. In verjamemo, da boste po njih od sedaj naprej pogosto posegali tudi vi. Pa dober tek!

Pečen krompir s peteršiljevo pomako

Kako porabiti star in nezanimiv krompir, ki je ostal v shrambi, ko že vsi sanjarimo o mladem kifeljčarju? Poznam recept, v katerem pride star krompir iz pečice kot nov.

Najboljši pečen krompir s parmezanom, ki ga boste oboževali

Vedno je dobro poznati dober recept za pečen krompir.

Pečen krompir hollywoodske igralke, ki je postal spletna uspešnica

Recept za pečen krompir, ki ga pripravlja hollywoodska igralka Emily Blunt.

Pečen krompir s prelivom, ki ga boste pogosto pripravljali

Recept za pečen krompir je drugačen, kot smo ga vajeni, okus pa nagovarja, da si želiš še naslednjega grižljaja.

Pečen krompir z zeliščno skuto

Glavna jed ob bogati solati.

Hrustljavo zapečeni krompirjevi kvadratki s česnom, ki so obnoreli tiktok

Še ena odlična ideja za pripravo pečenega krompirja, ki je res nekaj posebnega. Navdušil vas bo z okusom in neverjetno hrustljavostjo.

Pečen mladi krompir na dva načina

Objavljamo dva recepta za pečen mladi krompir, če dodamo veliko skledo solate, dobimo odlično sezonsko kosilo.

Pečen mladi krompir s koromačem

Krompir je nadvse prijazna zelenjava, zato ni čudno, da se odlično razume z drugimi vrtninami. Mlad krompirček si čas najraje krajša s koromačem (pri nas mu rečemo tudi komarček, Italijani pa finocchio), s katerim sta najboljša prijatelja že od majhnih korenin.

Pečeni krompir s česnom Hestona Blumenthala, ki se mu ni mogoče upreti

Krompirja se nikoli ne naveličamo. Takšnega ali drugačnega.

Na maslu pečen mlad krompir in korenje

Mladi korenčki na maslu, slastno. Res si jih privoščite. Po potrebi dodajte več masla. Nekaj masla res potrebujemo, da pričaramo odličen okus in pozneje lažje izkoristimo hranila, veliko več masla ali druge maščobe pa le, če je ponev slabše kakovosti.

Fotografija: Ever/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana